Gündem

1 haftada vaka sayısı yükselişe geçti! Hastaneler pandemi hastanesi ilan edildi!

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası normalleşme adımları atılmaya başlandı. Ülkemizdeki pek çok kısıtlama kaldırıldı. Ancak son iki gündür vaka sayısı bin üzerinde seyrederken, Konya’dan da kötü haber geldi. Son bir hafta içinde vaka sayısı ortalaması 100'ün üzerine çıkan şehirdeki tüm hastaneler pandemi hastanesi ilan edildi.

Corona virüsü salgını Türkiye’de henüz son bulmuş değil. Bu nedenle kısıtlamalar kaldırılsa bile Sağlık Bakanlığı tarafından maske, hijyen ve mesafe uyarıları yapılmaya devam ediliyor. Normalleşme dönemi denilen yeni dönemde vaka sayılarında azalma beklenirken Konya’dan kötü haber geldi. Daha önce 5-10 günlük vaka sayısı raporlanan Konya’da, son bir hafta içerisinde vaka sayısı 100’ün üzerine çıktı. Hastanelerin doluluk aşamasında olması nedeniyle durum saat saat takip edilip yetkililere haber veriliyor.

Hastaneler doluluk aşamasında

HaberTürk’ten Zafer Samancı’nın haberine göre, ilde yaşanan artış nedeniyle Konya’nın pandemi hastanesi olan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ardından Beyhekim Devlet Hastanesi’ni de pandemi hastanesi olarak ilan edildi. Ancak buranın da kısa sürede dolması ildeki tüm hastanelerin pandemi hastanesi olarak ilan edilmesine neden oldu.

Kurallara uyulmuyor

Konya’da pandemiye karşı tedbir kurallarına çok az uyulduğu görüldü. Vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kullanıma yeterli özeni göstermiyorlar. Hafta sonunda park ve açık alanlardaki doluluk oranında ise artış gözlemleniyor.

İlgili Makaleler