1000 Lira Ödeme İçin Başvuru Yapan Herkesi İlgilendiren Açıklama

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek ödemeleri kapsamında 1000 lira ödeme yapılıyor. Bu destek ödemeleri için başvuru yapanları ilgilendiren bir açıklama yapıldı.

e-Devlet üzerinden ailelere 1000 lira ödeme için başvurular devam ediyor. Başvuru yapan vatandaşların sayısının 800 bini geçtiği ifade edildi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün yaptığı açıklamayla dönemsel muhtaçlık sınıfında olan vatandaşlarımızın tespiti yapılarak ödemelerinin öncelikli gerçekleşeceğini belirtti.

ÇEŞİTLİ DESTEKLER VERİLİYOR

İlk olarak 17 Aralık 2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde rapor edilip, gün be gün bütün dünyaya yayılmış olan corona virüsü salgını kapsamında ekonomik olarak olumsuzlukların oluşmaması adına vatandaşlara çeşitli destekler veriliyor.

Salgından dolayı oluşabilecek yokluk ve yoksulluğu engellemeye çalışan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvurulara göre maddi sıkıntılar çeken veya ilerleyen dönemlerde çekebilecek vatandaşlarımıza maddi olarak veya erzak yönünde yardımlar yapıyor. Bakan Selçuk bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulunarak başvuru sayısının 800 binin üzerinde olduğunu belirtmişti.

FAZ 1 VE 2, FAZ 3’TEN YARARLANAMAYACAK

Bakan Selçuk 3. faz pandemi sosyal desteği için yapılan başvurularda “Dönemsel muhtaçlık” tespiti yapılacağını belirtti ve 3. Faza memurlar, kamu işçileri ve emekliler başvuramayacağını Faz 1 ve 2’den yararlanan ve İŞKUR işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinden yararlananların faz 3’ten yararlanamayacağını belirtti.

Açıklamalarında başvuruların 1003 vakfın ekranına düştüğünü ifade eden Bakan Selçuk vakıflar değerlendirip gerekli dönüşleri sağlayacaklarını faz 3 başvurularının devam ettiğini şu an sisteme 800 binin üstünde başvuru alındığını ifade etti.

BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLECEK

İlk önce gerçekten muhtaçlık çeken vatandaşlara ulaşmak için “Dönemsel muhtaçlık” tespiti yapılacağını açıklayan Bakan Selçuk ihtiyaç sahiplerini bekletmeden, ilk onlara ulaşmak için yapılacak bu tespit ile, ilk önce muhtaçlık ve yoksulluk çeken insanların başvuruları değerlendirmeye alınacağını vurguladı.

ÖDEMELER BİRAZ UZUN SÜRECEK

Başvuru yapan kişi TC kimlik no, isim soyisim gibi bilgilerini doldurduktan sonra hanede yaşayan diğer kişileri, fatura tutarlarını ve hane geliri gibi bilgileri dolduruyordu. Buraya girilen bilgiler neticesinde dönemsel muhtaçlık tespiti yapılacak ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım ödemeleri öncelikli olarak yapılacak. 800 bin kişilik başvuru olduğunu belirten Bakan Selçuk bunun üzerine her gün yeni başvuruların gelmeye devam ettiği göz önüne alınırsa ödemelerin yapılmasının biraz uzun sürebileceğini vurguladı.

Acil ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetini önlemek adına, dönemsel muhtaçlık yaşayanların ödemeleri daha öncelikli olarak gerçekleştirilecek.

Exit mobile version