1000 Lira Sosyal Yardım Alamayanlara Yeni Müjde

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından salgından etkilenen aileler için pandemi sosyal destek ödemeleri adı altında 1000 lira ödeme yapılıyor. Bu ödemeden yararlanamayan vatandaşlar için yeni bir müjde geldi ve başvuruların devam ettiği belirtildi.

1000 TL sosyal yardım ödemeleri ile ilgili detaylar araştırılıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek adı altında ödemeler yapılıyor. Sosyal yardımların üçüncü fazı için başvurular hala devam ederken başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor.

Türkiye’de milyonlarca hanenin faydalandırıldığı 1.000 TL Pandemi Sosyal Destek ödemeleri için vatandaşlardan başvuru alınmaya devam ediliyor. Sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyorlar. Başvuru sırasında vatandaşlar ekonomik durumlarını ve aileleri ile alakalı bazı bilgileri ilettikleri gibi başvurular her ilde ayrı ayrı kurulan birimlerce incelemeye alınıyor. Durumu uygun olan vatandaşlara ise PTT üzerinden 1000 lira ödeme yapılıyor.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarında 1000 lira sosyal yardım ödemeleri hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlık olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam etme kararı aldık. 1.000 TL sosyal yardımların pandemi süreci ile sınırlı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Milyonlarca vatandaşımız devletlerinin yanında olduğunu bu süreçte gördüler. Biz de bunu devam ettirme ve sürekli hale getirme üzerine fikir alışverişlerine başladık. İlerleyen günlerde bu yönde gelişmeler oldukça kamuoyunu bilgilendireceğiz. Vatandaşlarımız şu anda e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.”

YENİDEN DEĞERLENDİRME FIRSATI

1.000 TL sosyal yardım başvurusu yapması halinde olumsuz sonuç alanlar için de bakanlık yetkililerinden iyi haber geldi. Haksız değerlendirmeye uğrayabilecek vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için bu durumda olan vatandaşların yeni başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen yetkililer eğer gözden kaçan bir haksız uygulama varsa bunu telafi edeceklerini söylediler. Yeni değerlendirmeye alınacak başvuruların hızlı bir şekilde sonuçlanması için ilgili birimlere de talimat verildi.

KİMLERE ÖDEME YAPILMIYOR?

Bunun yanı sıra bu yardım kapsamında 5510 sayılı Kanunun 4/a kapsamında çalışan kamu işçileri, aynı kanunun 4/c kapsamında çalışan memurlar, Sosyal Güvenlik Kurulu’ndan geliri olan ve aylık alan emekliler, İŞKUR’un işsizlik ödeneğinden yararlananlar, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlara ödeme yapılmıyor.

Exit mobile version