Ekonomi

1000 TL doğalgaz desteğine o bankada kayıtsız kalmadı: Tüm personellerine düzenli ısınma destek ödemesi yapacak!

İş Bankası yepyeni bir kampanya ile Aralık ayına giriş yapıyor. İş Bankası’nda çalışan tüm personellerine özel doğalgaz destek kampanyasını duyurdu. Haziran ayına kadar geçerli olan destek rakamı ürkiye İş Bankası basisen işbirliği ile başlatıldı.

Devletin başlatmış olduğu ve 9 Kasım tarihinde Resmi gazetede yürürlüğe giren 7420 sayılı kanunun kapsamında bu destek tüm işverenler tarafından çalışanlara sunulmaya başlandı. İlk adım İş Bankası’ndan geldi. Bankacılık sektöründeki bu yeni adım diğer bankaların da zamanla hamle yapmasını gerektiriyor. Doğalgaz gibi ısınma giderlerine yönelik aylık tüm personellere 1000 TL ödenme kararı verildi.

1000 TL DOĞALGAZ DESTEĞİNDEN KİMLER, NASIL YARARLANACAK?

Devletin 9 Kasım’da resmi olarak başlatmış olduğu doğalgaz ve ısınma giderine yönelik özel düzenlemesi İş Bankası’nda etkili oldu. Aralık ayı itibariyle tüm personellere 1000 TL doğalgaz destek yardımı yapılma kararı verildi.

İş Bankası’nın örgütlü sendikası Basisen altyapıyı oluşturdu. Aralık ayı itibariyle tam 12 ay boyunca devam edecek olan ısınma desteği sunuldu. Haziran ayında son bulacak olan destek tüm personeller için geçerli olacak.

O BANKADAN DA HAMLE GELEBİLİR!

İş Bankasının bu adımı özel bankalar arasında bir ilki başlatıyor. İlerleyen dönemde farklı bankaların da bu tarz ödemeler için personelini desteklemesi bekleniyor. Yapılan düzenleme sonrasında asgari ücretliler ve kamuda çalışanların gelir vergisi ve SGK priminden vazgeçtiğini duyuran devlet çalışanın maaşına bu rakama ekleyip işverenler 1000 TL’lik ısınma yardımında bulunabilir, denildi. Haziran ayına kadar isteyen işveren personeli için 1000 TL ısınma bedelini yatırabilmesi için de kanunsal süreç başlatıldı.

Karar resmen yürürlüğe girdikten sonra Basisen İş Bankası tüm personelleri için yeni bir girişim başlattı. Sendika başkanı Metin Tiryakioğlu ile Yapı Kredi Bankası’nın da bu konuda görüşmelerini sürdürdüğü duyuldu. Bu uygulamanın tüm bankalarda geçerli olması bekleniyor.

İlgili Makaleler