Gündem

100’den Fazla Çocuğun Etkilendiği Salmonella Virüsü ile İlgili Kinder Tarafından İlk Resmi Açıklama Yapıldı! Uzmanlar Virüsün Kaynağını Tespit Etti!

Ferrero markasının Fransa Genel Müdürü Nicolas Neykov, Kinder markalı çikolatalı ürünlerde tespit edilen Salmonella virüsü ile ilgili ilk defa konuştu. 100’den fazla çocukta hastalığa sebep olan virüsün kaynağının tespit edildiğini açıkladı.

Avrupa kıtasında ciddi bir yayılma gösteren Salmonella virüsü, 100’den fazla çocuğun hastalanmasına sebep olmuştu. Çikolatalı ürünlerden bulaşan virüsün kaynağı yetkililer tarafından açıklandı.

Avrupa’da Pek Çok Ülkeye Yayıldı

Dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden birisi olan Ferrero’nun, başta Kinder Sürpriz olmak üzere diğer pek çok ürününde Salmonella bakterisine rastlanmıştı. Bu bakteri Avrupa genelinde 12 farklı ülkede baş göstermiş ve 324’den fazla kişiye Salmonella bakterisi bulaşmıştı.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, Salmonella bakterisi en çok 16 yaşının altındaki çocuklarda etkili olmuştu. Yapılan belirlemelere göre, bakterinin bulaştığı çocukların yarısından fazlası hastanede tedavi görmüştü.

ECDC Doğrulanmış Vakaları Açıkladı

Avrupa’daki çoğu ülkede bakterinin bulaştığı ve hastalığa sebep olduğu açıklanmıştı. Avrupa’nın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Salmonella bakterisinin hangi ülkelerde kaç vakaya sebebiyet verdiğini açıkladı.

ECDC’nin açıkladığı verilere göre, Salmonella bakterisi kaynaklı enfeksiyonlar en fazla İngiltere’de görüldü ve doğrulanmış 102 vaka olduğu açıklandı. Bakterinin en çok bulaştığı ülkelerden biri de 73 vaka ile Fransa oldu. Belçika’da 62 kişi Salmonella bakterisinden etkilenirken, Almanya ve İrlanda’da 15’er kişiye bu bakterinin bulaştığı doğrulandı.

Ferrero markasının çikolatalı ürünlerinden bulaşan Salmonella bakterisi İsviçre’de 14 kişinin hastalanmasına sebep oldu. Diğer yandan Hollanda, Danimarka, Avusturya, Lüksemburg, İspanya, İsveç ve Norveç’te de bu bakteriden kaynaklanan enfeksiyonların olduğu doğrulandı.

Bakterinin Kaynağı Açıklandı

Markanın yetkili isimlerinden Nicolas Neykov bakterinin kaynağının bulunduğunu söyledi. Belçika’da yer alan Arlon fabrikasından Salmonella virüsünün yayıldığını açıkladı. Yetkili ismin açıklamalarına göre, fabrikada yer alan bir süt tankının filtrelerinden birisinde bu bakterinin oluştuğu ve buradan yayıldığı ortaya çıktı.

İlgili Makaleler