Sağlık

11 Ağustos corona virüsü vaka tablosu açıklandı mı? Bugün ve dün vaka sayısı kaç oldu?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen corona virüsü salgınında dünyada milyonlarca insan enfekte oldu. Türkiye’de ise vatandaşlar güncel durumu merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı tarafından her gün güncel tablo kamuoyunu bilgilendirmek üzere yayınlanıyor. Peki, 11 Ağustos corona virüsü vaka tablosu açıklandı mı? Bugün ve dün vaka sayısı kaç oldu?

Corona virüsü konusunda yetkililerin tedbir uyarıları devam ediyor. Vatandaşlara maske, hijyen ve sosyal mesafe çağrıları yapılıyor. Ancak tüm bunlara rağmen vaka sayısı bir süredir binin üzerinde seyrediyor. Peki, dün ve bugün kaç corona virüsü vakası tespit edildi?

10 Ağustos corona virüsü vaka sayısı

10 Ağustos corona virüsü vaka tablosuna göre ülkemizde 62 bin 219 test sonucunda bin 193 pozitif vakaya rastlandı. Dün corona virüsü nedeniyle 14 kişi hayatını kaybetti. Covid-19’u yenerek sağlığına kavuşanların sayısı ise bin 211 olarak kaydedildi.

Bakan Koca tarafından yapılan değerlendirmede, “Test sayımız salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yakın. 60 yaş ve üzeri aktif hastaların toplam hasta içindeki oranı, ülke geneline bakıldığında, %20-25 aralığında seyrediyor. Gümüşhane ve Uşak, %35 ile bu açıdan en yüksek orana sahip” ifadeleri kullanıldı.

11 Ağustos corona virüsü vaka sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 11 Ağustos corona virüsü tablosuna göre; 61 bin 716 test yapıldı ve 1185 yeni vaka tespit edildi. 15 kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti ve bin 185 kişi sağlığına kavuştu.

Bakan Koca resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler