Gündem

12 Ağustos corona virüsü vaka sayısı kaç oldu? Bakan Koca açıklama yaptı mı?

Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu'nun toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklama yapması bekleniyor. Peki, 12 Ağustos corona virüsü vaka sayısı kaç oldu? İşte Bakan Koca’nın son vaka açıklaması

Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı’nda güncel vaka sayılarının değerlendirilerek, okulların açılıp açılmayacağı yönünde karar alınması bekleniyor. Toplantı sonrasında Bakan Koca basın mensuplarına açıklama yapacak. Peki, Bakan Koca son vakalara ilişkin hangi değerlendirmelerde bulundu? İşte Bakan Koca’nın son açıklamaları…

12 Ağustos corona virüsü vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12 Ağustos tablosunu paylaştı. Vaka değerlendirmesinde bulunan Bakan Koca, “2 MARTTAN İTİBAREN EN YÜKSEK test sayısına son 24 saatte ulaştık. Ağır hasta sayımızda 15 artış var. Hastalığın yayılımı, sabit ortamlarda, örneğin AİLE İÇİNDE HIZLI. Bir hasta, hastalığa yakalanmış bir aile demek. Her birimiz, hepimiz için tedbir alalım.” ifadelerini kullandı.

11 Ağustos corona virüsü vaka sayısı

Türkiye’nin 11 Ağustos tablosuna göre; 61 bin 716 test yapıldı ve 1185 yeni vaka tespit edildi. 15 kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti ve bin 185 kişi sağlığına kavuştu.

Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler