Gündem

132 Kişinin Öldüğü Uçak Kazası ile İlgili Şok Açıklama! İlk İncelemeler Uçağın Kasıtlı Olarak Düşürüldüğünü İşaret Ediyor!

Geçtiğimiz mart ayında Çin’de meydana gelen uçak kazasında, kameralara takılan görüntülerde uçağın burun üstü yere düştüğü gözükmüştü. Uçağın kara kutusunda yapılan incelemeler kazanın ardındaki gerçeği ortaya çıkardı. 132 kişinin öldüğü uçak kazasında, uçağın kasıtlı olarak düşürüldüğü düşünülüyor.

132 kişinin öldüğü, Çin’in Guangxi bölgesinde meydana gelen kazada ilk incelemelerin ardından şok edici bilgiler edinildi.

132 Kişiye Mezar Olmuştu

China Eastern Havayolları filosuna ait Boeing 737 – 800 tipi bir uçak, içerisinde bulunan 123 yolcu ve 9 mürettebat ile Wuzhou kenti civarındaki dağlık bölgeye düşmüştü. Uçağın düşüş anı kameralara yakalanmış, burun üstü yere düştüğü görülmüştü. 132 kişiye mezar olan bu uçak kazası dünya çapında geniş yankı uyandırmıştı.

Dağa çarptıktan sonra alevler içinde kalan uçağın düşme nedeni ABD’li yetkililer tarafından açıklandı. Yapılan incelemeler sonucunda uçakta bulunan birinin uçağı kasıtlı olarak düşürdüğü ortaya çıktı.

Kokpitteki Birisi Düşürdü

ABD merkezli WSJ isimli gazetenin haberine göre, yüksek irtifada seyir halinde iken aniden burun üstü düşüşe geçip dağa çarpan ve yanan uçağın verilerini kayıt eden kara kutuları incelendi. İncelemeyi yapan yetkililer uçakta bulunan birinin uçağın düşmesine sebep olduğunu söyledi. İncelemeler hakkında bilgi sahibi olan birinin açıklamalarına göre, kokpitte bulunan birinin istediği yapıldı.

Haberin kaynağı olan kişi, Çinli yetkililerin uçakta teknik bir sorun bulamadıklarına dikkat çekti. Kara kutulardan elde edilen verileri inceleyen yetkililer, uçağın pilot ya da kokpitte bulunan başka birisi tarafından kasıtlı olarak düşürüldüğünü düşünüyor. Uçakta yolcu olarak bulunan birinin kokpite girerek uçağı bilerek düşürmüş olması ihtimali ağırlık kazanıyor.

İlgili Makaleler