Gündem

14 yaş ve altı yarın sokağa çıkıyor! Bakan Selçuk dışarı çıkacak çocukları uyardı!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altının sokağa çıkması yasaklanmıştı. Vaka sayısındaki düşmeler ve normalleşme adımlarının atılmaya başlaması ile birlikte sokağa çıkması yasaklanan vatandaşlara da kısıtlı izinler verilmeye başlandı. Yarın 4 saatliğine dışarı çıkacak olan 14 yaş ve altı için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan uyarı geldi. Bakan Selçuk yaptığı uyarıda, “Şu aşamada dışarıya çıkabiliyor olmak, arkadaşlarla buluşup oyun oynamak anlamına gelmesin.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle haftalardır evde olan ve sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı için kısıtlı sokağa çıkma izinleri getirildi. Corona virüsü ve vaka sayısındaki düşüşleri ile birlikte, 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak üzere dışarı çıkabilecekler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu gruptaki çocuklar için sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu.

Bu hepimizin geleceği için çok önemli

Bakanı Selçuk, #uzaklastıkcayakınlasıyoruzetiketiyle yaptığı twitter paylaşımında,

“Yarın çocuklar dört saat dışarıda olabilecekler. Şu aşamada dışarıya çıkabiliyor olmak, arkadaşlarla buluşup oyun oynamak anlamına gelmesin. Markete gidelim istediğini alalım anlamına gelmesin. Aile büyüklerimizi ziyarete gidelim, özledik, görüşelim anlamına gelmesin. Bu sürecin sizin kontrolünüzde olmasına lütfen dikkat edin. Çocuklar, arkadaşları, sevdikleri yerine ağaçlara sarılsınlar. Marketten alacakları yerine doğadan alabildiklerini alsınlar, derin nefesler, daldan meyveler gibi. Bol bol yürüsünler, koşsunlar ama kalabalıklara karışmasınlar. Sadece yürüme mesafesinde kalabileceklerini lütfen unutmayalım. Bu hepimizin sağlığı, geleceği için çok önemli.” ifadelerini kullandı.


15-20 yaş grubu vatandaşlar ise 15 Mayıs Cuma günü dışarı çıkabilecekler.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler