Ekonomi

15 Ekim 2022 evde bakım maaşı yata iller listesi yayınlandı! Ekim ayı evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı başvuru şartları

Ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara dezavantajlı oldukları yönlere ilişkin destek veren kamu kurumlarından olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de vatandaşların en büyük destekçilerinden birisi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda her kesimden vatandaş için hem fiziki hem de nakdi destekleri içeren sosyal yardım modelleri geliştiren kamu kurum, ağırlaşan hayat şartlarına karşı güncel tutarları duyurarak vatandaşların yüzlerinin bir nebze olsun gülmesini sağlıyor.

Sene başından bu yana artmaya devam eden enflasyona karşı geçim derdi artan vatandaşlar için hem mevcut yardım modellerinin kapsamlarını genişleten hem de yeni modeller geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay olduğu gibi bu ay da arama motorlarında sıklık ile sorgulanan kamu kurumlarından birisi oldu. Evde bakım maaşı desteği alan vatandaşlar, söz konusu destek modeline ilişkin ekim ayı ödemelerinin yapılıp yapılmadığını araştırmaya başladı.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden birisi olan evde bakım maaşı, kendi bakımını karşılayamayacak düzeyde engeli bulunan vatandaşlara verilen destek tutarlarını içermektedir. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk ara zam ile birlikte 3 bin 340 TL’ye yükselen evde bakım maaşı, her ayın 15’i ile 30’u arasında ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır.

Evde bakım maaşı başvuruları Sosyal Hizmet Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile kabul edilmektedir. Asgari ücretin 3’te 1’ini geçmeyecek düzeyde aylık gelire sahip olanlar ve ilgili engel durumlarını sağlık raporu ile ispat edebilenler, söz konusu yardım modeline bakımlarından sorumlu kişiler aracılığı ile başvuru yapabilmektelerdir.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER EKİM 2022

Her ayın 15’i ile 30’u arasında ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılan evde bakım maaşı için ekim ayı ödemeleri başladı. Şimdiye kadar evde bakım maaşı ödemesi alan iller şu şekilde sıralandı:

  • Zonguldak, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Van, Çanakkale, Ordu, Tokat, Niğde, Manisa, Şanlıurfa, Denizli, Bilecik, Edirne, Sivas, Ankara, Şırnak, Nevşehir, Bitlis, Amasya.

İlgili Makaleler