Gündem

15 Şubat Evde bakım maaşı yatan illerin güncel listesi yayınlandı! Peki, evde bakım ücreti nasıl alınır?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 15 Şubat evde bakım maaşları yatırıldı. Peki, hangi iller evde bakım maaşı yatanlar listesinde yer alıyor? Evde bakım maaşı nasıl alınır? Liste ve cevaplar haberimizde…

Evinde hastası ve ağır engelli kişiler bulunan vatandaşların faydalanabildiği evde bakım maaşı yatan illerin güncel listesi yayınlandı. Her ayın 15’inden itibaren faydalananların hesabına yatan maaşlar bu ay 15 Şubat hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 14 Şubat tarihi itibariyle yatırılmaya başlandı.
Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan yakınlarına verilen evde bakım maaşı bu ay da zamlı yattı. 2020 yılının gelişiyle zamlanan evde bakım maaşı aylığı 2019 yılında 1.384 lira iken 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

Peki, evde bakım maaşı nasıl alınır?

Ödeneği  almak isteyen kişiler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’ne başvuru yapmaları gerekiyor. Evinde ağır hasta olan vatandaşların yararlanabildiği ödenek için hastanelerin sağlık kurullarından alınan ağır engelli ibareli sağlık raporları ve yaşadığı eve giren kişi başı gelirlerinin istenilen oranda olması ile devlet tarafından verilmekte yapılan incelemeler sonucunda maaş hakkı elde edebilir.

Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

E devlet resmi sitesi üzerinden Evde Bakım aylığı ödemeleri sorgulanabilir.

Arama motorunuzda e-devleti aratın veya buraya tıklayın.

e-Devlet resmi sitesi üzerinde TC kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girin

Arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazıp aratın

Açılan sayfada ödenek ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

SMS ile sorgulama

Aylığı alanlar sorgulama yapmak için SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak maaş takibi yapabilirler. Mesaj gönderiminde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Evde bakım maaşı yatan iller:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 14 Şubat tarihinde ödenek yatan iller açıklandı. İşte o iller:
Tokat, Aksaray, Amasya, Edirne, Hatay, Samsun, Antalya, Afyonkarahisar, Sakarya, Karabük, Malatya, Bolu, Ordu, Zonguldak, Denizli, İstanbul, Mugla, Manisa, Şanlıurfa, Konya, Ankara, Kırıkkale, Mersin, Bilecik, İzmir, Aydın.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir