Ekonomi

1500 TL nakit para yardımı!

Pandemi sürecinde iş yeri kapanan esnaflara 1500 TL nakit para yardımı yapılacağı belirtildi. Para yardımı yapacağını belirten Sivas Belediyesi, il genelinde corona virüs tedbiri kapsamında iş yeri kapanan esnafa 1500 lira nakit destek verileceği ifade edildi. Kovid-19’dan etkilenen sektörlerin temsilcileri ile istişare toplantısı düzenlendi. Burada Belediye Başkanı Hilmi Bilgin salgın sürecinde bugüne kadar esnafa sağlanan destekleri aktardı.

GECİKME ZAMMI ERTELENDİ

Hilmi Bilgin açıklamalarında merkezi hükümet tarafından alınan tedbirler kapsamında iş yerleri kapanan belediye kiracısı esnafımızın kapalı kaldıkları dönemde kiralarını almadıklarını yine açık olmalarına rağmen genelge kapsamına girmemiş olanların da kira borçlarını 6 ay gecikme zammı olmaksızın ertelediklerini vurguladı.

Ayrıca Hilmi Bilgin açıklamalarında “Sıkıntılı süreçte 1540 esnafımıza geri ödemesiz 1000 lira nakit desteği sağladık. Belediye olarak 249 özel halk otobüsümüze 258 bin 960 litre yakıt desteği sağladık. Bu da 1 milyon 722 bin liraya tekabül ediyor. Buna ek olarak halk otobüsü esnafımızdan işgaliye bedelinde yüzde 50 indirim yaparak 420 biletten 210 bilete düşürdük” ifadelerini kullandı.

1500 LİRA NAKİT DESTEK

Hilmi Bilgin açıklamalarının devamında salgın sürecinden olumsuz etkilenen esnafa bundan sonra da desteklerinin devam edeceğini belirtti. Ayrıca Bilgin açıklamalarının devamında yeni dönemde genelge kapsamında iş yeri kapanan esnafa bir defaya mahsus olmak üzere 1500 lira nakdi destek yardımında bulunacaklarını ifade etti.

İlgili Makaleler