Gündem

16 Haziran corona virüsü tablosu açıklandı! Vaka sayısı yine binin üzerinde

Sağlık Bakanlığı 16 Haziran corona virüsü tablosunu yayınladı. Güncel tabloda vaka sayısında düne göre azalma meydana gelse de yine de binlerin üzerinde seyrediyor. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1.000’in üstünde seyrettiği son tablolarda bazı bölgeler ve grup davranışları etkin.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısında son günlerde artışlar meydana gelmişti. Bu nedenle vatandaşlar tarafından internet sayfaları üzerinden, güncel vaka sayısı araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden 16 Haziran corona virüsü tablosu yayınlandı. Güncel tabloya bugün yapılan 46 bin 800 test sonucunda, bin467 kişide daha corona virüsüne rastlandığı öğrenildi.

Twitter hesabı üzerinden vaka tablosunu paylaşan Bakan Koca ise,”Yeni vaka sayısı dünkünden 125 az. Hastaneye yatışı yapılan yeni hasta sayısı 210. Yoğun bakım hasta sayımızda 10 artış var. Pozitif tanı sayısının 1.000’in üstünde seyrettiği son tablolarda bazı bölgeler ve grup davranışları etkin. Tedbirlerle güçlüyüz.” ifadelerini kullandı.

16 Haziran corona virüsü tablosu

Türkiye’de bugün 46 bin 800 test sonucunda bin 467 kişide daha corona virüsü tespit edildi. Corona virüsü nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti. Hastalığını atlatarak sağlığına kavuşanların sayısı ise bin 15 olarak bildirildi!

İlgili Makaleler