Ekonomi

18- 29 Yaş Arası Vatandaşı İlgilendiriyor! Yeni Destek Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 18-29 yaş arasındaki gençlere kendi işlerinin sahibi olmaları için destek verilmesine ilişkin çalışmalar yürütülüyor. Girişimci gençlerin artabilmesi adına yürütülen bu çalışmanın 2022 yılında daha çok sağlanması için kredi, vergi, prim desteği’nin artmasına karar verildi. İşte gençleri istihdama yöneltecek detaylar…

İŞKUR’dan Gençlere Destek

Z kuşağı olarak adlandırılan 18 – 29 yaş arası gençlerin girişimci bireyler olabilmesi için yürütülen  kredi, vergi, sigorta prim desteği 2022 yılında da devam edecek. Gelir İdaresi Başkanlığı açıklamasına göre ilk defa vergi mükellefi olacak Z kuşağına da 1 yıl boyunca sigorta primle en alt sınırdan hesaplanarak destek olunacak.

İŞKUR kendi işinin başına geçmek isteyen girişimci gençlere destek vermeye devam edecek. Peki bu sistem nasıl işliyor? Yapılan açıklamalara göre başlangıçtan itibaren kendi ele alarak işinde çalışanlar 3 yıl boyunca 75 Bin TL kazancın önemli bir kısmı vergiden muaf sayılacak. Ayrıca babasından kalan işini de devralan vatandaşlar bu destekten yararlanma şansı yakalayacak.

Kendi işini kurmak isteyen gençlere destek verecek olan İŞKUR, gençlere yönelik çalışmalar yaparak onların istek ve hareketlerine göre yeni yollar izleyeceğini duyurdu. 18- 29 yaş arası herkes bu teşvikten yararlanabilecek. Ancak İŞKUR tarafından yapılan açıklamada; “Teşvikten yararlananların, yararlanma süresi içerisinde faaliyetlerini ticari, zirai ya da mesleki faaliyet olarak değiştirmeleri veya faaliyet konusunda değişiklik yapmaları durumunda, yararlanılmayan süre kadar söz konusu teşvikten faydalanmak mümkün olacak.” ifadeleri kullanıldı.

 

İlgili Makaleler