Gündem

18 Yaş Altı İle 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Kalkacak Mı?

Corona virüsü salgını kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve 18 yaş altındaki gençlerimiz için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 1Haziran'da başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında bu vatandaşlarımızın yasaklarının kalkıp kalkmayacağı merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Koca ise bu konuyu Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarında değerlendirdi.

Corona virüsü salgını kapsamında 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 18 yaş altındaki gençlerimiz için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlk olarak 20 yaş altı gençler ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti ancak 1 Haziran itibari ile başlayan yeni normal kapsamında 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı 18 yaş altı için geçerli oldu.  1 Haziran’da başlayan yeni normal kapsamında çeşitli tedbirler kaldırıldı. Bu kararların ardından 65 yaş üstü ve 18 yaş altı gençlerin yasaklarının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu merak edilmeye başlandı.

YASAKLARIN KALKIP KALKMAYACAĞI MERAK EDİLİYOR

65 yaş üstü büyüklerimiz ve 18 yaş altı çocuklar ile gençlerimiz sokağa çıkma yasağının ne zaman kaldırılacağını araştırıyor. Bu kişiler bundan dolayı yapılan basın açıklamalarını yakından takip ediyor.

Dün corona virüsü salgını kapsamında Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi ve toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Koca kameralar karşısına geçti. Salgındaki son durumu değerlendiren Bakan Koca sokağa çıkma yasaklarını da değerlendir. Bu konuda Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamaları şöyle oldu:

YENİ DÜZENLEME GÜNDEME GELDİ

“Sokağa çıkma noktasında kısıtlı olan en son Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı şekliyle büyüklerimizin haftada bir gün, gençlerimizin de haftada iki gün sokağa çıkma saatleri de belirtildiği şekilde uygulanıyor. Bilim Kurulu’nda bu gündeme geldi. Özellikle daha çok büyüklerimizin hareket kısıtlılığı ve benzeri sorunlar nedeniyle bunun artırılmasının doğru olacağı şeklinde bir yaklaşım var. Düzenleme önümüzdeki hafta muhtemelen gündeme gelmiş olur, daha net bir karar. Bilim Kurulu’nun önerisi Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmiş olur. O durumda zaten açıklanmış olur. Yani bir düzenleme yapılması gündeme gelmiş oldu, gelecek hafta bu netleşmiş olur.”

TEDBİRLERLE DOĞRU ORANTILI

Ayrıca Bakan Koca bu yasaklara son verilmesinin tedbirlere uyulmasıyla doğru orantılı olduğunu yineledi.

İlgili Makaleler