Gündem

19 Mart 2021 Cuma Resmi Gazete yayımlandı! Yeni kararlar açıklandı

Yeni kararların yer aldığı 19 Mart 2021 Cuma Resmi Gazete https://www.resmigazete.gov.tr/ adresi üzerinden yayımlandı. görüldü.

Herkesi meraklandıran ve heyecanla beklediği 19 Mart 2021 Cuma Resmi Gazete https://www.resmigazete.gov.tr/ adresi üzerinden yayımlandı. Resmi Gazete içerisinde çok sayıda farklı kamu kurumuna ait yeni kararın yer aldığı görüldü.

19 MART CUMA RESMİ GAZETE YAYIMLANDI

Resmi Gazete içerisinde ilk başta Yürütme ve İdare Bölümü başlığı altında Yönetmelikler kısmında başta Hâkim ve Savcı Adaylarının Meslek Öncesi Eğitimlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü Maddesinin (G) Bendi Uyarınca Yapacağı Mal ve Hizmet Alımlarında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik olmak üzere 6 kamu kurumuna ait yönetmelikte değişiklik yapıldığı bildirildi.

YENİ YÖNETMELİKLER AÇIKLANDI

Öte yandan yayımlanan diğer yönetmelikler şöyle:
–– Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
–– Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
–– Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması Çerçevesindeki Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelik
–– Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik

AYM YENİ KARAR DUYURULDU

Ayrıca Resmi Gazete Yargı bölümü başlığı altında ise Türkiye’nin yasama kararlarını etkileyen Anayasa Mahkemesi Kararı yayımlandı. Anayasa Mahkemesi kararında ise Anayasa Mahkemesinin 10/2/2021 Tarihli ve 2017/21882 Başvuru Numaralı Kararı açıklandı.

ÇOK SAYIDA KAMU KURUMUNU İLGİLENDİREN KARARLAR AÇIKLANDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Limited Şirketinden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünden, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığından, Sağlık Bakanlığından ve Tarım ve Orman Bakanlığından ihalelere katılmaktan yasaklama kararı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğünden ve Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlüğünden daha önce yayımlanan akademik personel alım ilanı ile ilgili düzeltme ilanı, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörlüğünden, Işık Üniversitesi Rektörlüğünden, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğünden, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğünden ve Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğünden akademik personel alım ilanı, Kültür ve Turizm Bakanlığından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünden ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden çeşitli ilanın yanı sıra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden hemşire personel alım ilanı yayımlandı.

RESMİ GAZETE KARARLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler