Gündem

20 Yaş Altı 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasaklarının Kalkması İçin Öne Çıkan Tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyip yaptığı açıklamalarında salgında 4 aşamalı normalleşme planı olacağını ifade etmişti. Mayıs için uygulanacak olan normalleşme planının detaylarını belirtmişti. Bunun yanı sıra 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının kalkması için bir tarih öne çıktı.

Corona virüsü salgını kapsamında hafta sonu 2 günlük sokağa çıkma yasağı sona erdi. Bunun yanı sıra 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasaklarının ne zaman sona ereceği araştırılıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlıkların çalışmaları sonucu hazırlanan 4 aşamalı normalleşme planına göre, 24 şehirde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağının Haziran ayında sona erdirilmesi beklenmektedir. Bununla birlikte bu karar için Bayram sonrasında vaka durumu gözlemlenecek. Güncel durumda 24 ilimiz için uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının Haziran ayında sona ermesi beklenmektedir.

HAZİRAN AYININ ORTASINDA

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın bakanlıklar ile hazırladığı 4 aşamalı normalleşme planına göre; hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam etmesi planlanıyor. Bununla birlikte Bayram sonrasında vaka durumundaki iyileşme kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarına Haziran ayında son verilmesi beklenmektedir. Ayrıcan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının vaka durumundaki iyileşme kapsamında Haziran ayının ortalarında sona ermesi beklenmektedir. Bu bağlamda 16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23-26 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması öngörülüyor.

ÜÇÜNCÜ NORMALLEŞME 1 EYLÜL’DE

Restoran, kafe ve pastanelerin Haziran ayının ortalarında açılması beklenirken ilk etapta saat sınırlaması getirileceği plana göre mesai saatleri ile sınırlı olmak üzere ve katı fiziki mesafe koşullarıyla bu iş yerlerinin açılması öngörülüyor.1 Eylül’de başlaması planlanan 3. normalleşme döneminde ise restoran ve kafelerdeki mesafe ve hijyen kuralları uygulanarak saat sınırlamasının kalkması planlanıyor.

30 GÜN VAKA GÖRÜLMEMESİ GEREKİYOR

Bu adımların atılabilmesi için 30 gün yeni vaka görülmemesi gerekiyor. Konserler, kültür merkezleri, gösteri merkezleri ile birlikte ağustos ayına kadar lunapark gibi alanlarında açılabilmesi gündemde.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler