2008 Krizini Tahmin Eden Ünlü Yatırımcı Korkutucu Bir Tahmin Yaptı! Küresel Ekonomiyi Düşen Bir Uçağa Benzetti!

2008 yılındaki krizi tahmin etmesi ile herkesçe tanınan ünlü yatırımcı Michale Burry, küresel ekonomi hakkında yorumlarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, küresel ekonomiyi düşen bir uçağa benzetti.

Küresel Ekonomiyi Düşen Bir Uçağa Benzetti

The Big Short isimli filmin konusu gerçek bir hikayeye dayanıyor ve 2008 krizini tahmin eden bir yatırımcıyı ele alıyordu. Filmin konusu olan ünlü yatırımcı Michael Burry, küresel ekonomi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yorumlarda küresel ekonomi ile alakalı endişelerini paylaştı. Yaptığı yorumda, 2008 yılında da benzer bir uyarıda bulunduğunu söyleyen Burry, küresel ekonomideki gelişmeleri düşen bir uçağa benzeri ve bunda gülünecek bir şey olmadığını aksine acı verici olduğunu ifade etti.

2008 Krizini Tahmin Etmişti

Scion Asset Management isminde bir yatırım şirketinin yönetici olsan Burry, küresel ekonomi hakkında yaptığı paylaşımı hakkında ayrıntı vermedi ve kısa süre içerisinde bu yorumunu sildi. Yine de Burry’nin yaptığı bu paylaşım, 2008 yılında meydana gelen kriz gibi bir çöküş beklediğini düşündürdü.

Daha önce de ekonomi ile ilgili konular hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yorumlar yapıp kısa sürede silen Burry, bundan bir yıl önce perakende tüccarlarını ekonomik kriz için uyardığı bir yorum yapmıştı.

Burry ile Aynı Fikirde Olanlar Var

Küresel ekonomideki problemlere parmak basan Burry ile aynı fikirde olan pek çok yatırımcı var. FED başta olmak üzere diğer merkez bankalarının da enflasyon ile mücadele kapsamında para politikalarında sıkılaşmaya gitmesi, gelecek adına ekonomik durgunluk beklentilerinin yükselmesine ve borsalar başta olmak üzere riskli yatırım araçlarından kaçışlara sebep oluyor.

Exit mobile version