Eğitim

2020-2021 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? KYK burs – yurt başvuru ekranı!

Bu sene corona virüsü salgını nedeniyle üniversitelerin açılıp açılmaması tartışılmaya devam ederken, binlerce öğrenci bu sene KYK yurt ve burs başvurularının ne zaman yapılacağını merak ediyor. 2020-2021 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman? KYK burs – yurt başvuru ekranı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle bu sene milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim görüyor. Üniversitelerin açılıp açılmaması ise tartışma konusu olmaya devam ediyor. Öğrencilerin kafalarında tek soru işareti ise üniversitelerin ne zaman açılacağı ile sınırlı değil. Binlerce öğrenci KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman yapılacağını araştırıyorlar. Peki, açıklama yapıldı mı?

KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK burs ve yurt başvuruları ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Kurum resmi sitesi üzerinden alımlar hakkında açıklama yaptığında haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

Kimler KYK yurt başvurusunda bulunabilir?

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-Devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

5. Değerlendirme sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

KYK YURT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.  

2020 KYK yurt ve burs ücretleri ne kadar?

2020 yılında kredi ya da burs 550 lira olarak ödeniyor. Yüksek lisans öğrencileri bin 100 lira, doktora öğrencileri bin 650 lira ödeme alıyorlar. 2020 yılında KYK yurt ücretleri ise aylık 215-340 TL arasında değişiklik gösteriyor.

İlgili Makaleler