2020 Araç Muayenesi İçin Gereken Evraklar

Araç sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren bir konu olan araç muayeneleri, vatandaşların kesinlikle ihmal etmemeleri gereken konuların başında gelmektedir. Özellikle trafikte olan tüm araçlar için Karayolları Trafik Kanunun 34. Maddesi şartınca tüm araç sahiplerinin araç muayeneleri ihmal etmeden yaptırmaları zorunlu hale getirilmiştir. Yeni yılın da girmesi ile birlikte pek çok vatandaşın merak ettiği konulardan bir tanesi de 2020 yılı araç muayenesi için hazırlanması gereken evrakların neler olduğudur.

2020 Yılı Araç Muayenesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

Araç muayenelerinin yapılmakta olduğu tek kuruluş TÜVTÜRK ’tür. Burada yaptırılan araç muayeneleri motorlu ve motorsuz tüm araçların teknik donanımlarını ve trafiğe çıkma yetkinliklerini kontrol eder. Buna göre araç sahiplerinin muayeneye giderken hazırlamaları gereken evraklar şunlardır;

Gibi belgeler kişilerin araç muayenelerine giderken yanlarında bulundurmaları gereken belgelerdir. Araç muayeneleri hakkında bilinmesi gereken diğer önemli bir detay ise araç sahiplerinin araçlarını muayeneye başka birisinin götürmesi durumunda kimliğe ihtiyaç duyulmadığıdır. Fakat aracı aynı kişinin ikinci kez muayeneye götürmesi durumunda noterden onaylı vekâlet almaya ihtiyaçları vardır.

Araç Muayenesinde Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

Araç muayenelerinde gerekli olan malzemelerin herhangi bir şekilde eksik olması durumunda kişiler muayeneden geçemezler. Bu durum oldukça önemli bir durum olduğu için kişilerin öncelikler arabasında dikkat etmeleri gereken şey temel araç ve gereçlerin eksik olup olmadığıdır.

Araç muayenesinde araçta bulunması gereken malzemeler şunlardır;

Araçlar içinde mutlaka bulunması gereken malzemelerdir. Muayene sırasında oldukça önemli olan ilk yardım çantasının içinde bulunması gereken malzemeler ise şunlardır;

Haberin Kaynağı: Kamuilanlari.com

Exit mobile version