2020’ de Sıfır ve ikinci el araç fiyatları düşecek mi? Kamu bankaları taşıt kredisi nasıl alınır?

Türkiye normalleşme dönemi destekleri kapsamında vatandaşlara, ev, taşıt, tatil ve eşya kredileri verileceği açıklandı. Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankası tarafından ortak yapılan açıklama sonrası taşıt kredilerine başvurular başladı. Vatandaşlar şimdi de 2020’de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında düşme olup olmayacağını merak ediyorlar. Peki, araç fiyatlarında düşme olacak mı? Kamu bankaları taşıt kredisi nasıl alınır?

Corona virüsü salgını sürecinde 6 ay ödemesiz 10 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi sağlayan kamu bankaları, salgın sonrası da vatandaşa destek olmaya devam edeceklerini açıkladılar. Normalleşme döneminde vatandaşlara uygun finansmanlı ev, taşıt, tatil ve eşya kredileri vereceğini açıklayan bankalar, başvuruları kabul etmeye başladılar. Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankası tarafından verilecek olan kredilere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Özellikle taşıt kredisi açıklandıktan sonra sıfır ve ikinci el araç piyasasında büyük bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar tarafından şimdi 2020’de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında düşme olup olmayacağını merak ediyorlar.

Takvim’e konuşan; Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık bu konudaki açıklamasında özel bankaların da kredi vermesini beklediklerini açıkladı. Bu gerçekleşirse araç fiyatlarında düşme meydana gelebileceği belirtildi.

Kamu bankaların krediler açıklandıktan sonra araç piyasasında hareketlilik meydana geldiğini söyleyen Yanık, yılın ikinci yarısından umutlu olduklarını ifade etti. İkinci el piyasasına da değinen Yanık, “Burada tek sıkıntı ikinci el araçlardaki fiyatların yükselişi. Maalesef biz de bu yükselişe hiçbir anlam veremiyoruz. Önceden bu artışı dolar, avro ve benzindeki artışlara bağlıyorduk ama bunlarda da afaki artış olmadı. Hatta benzinde düşüş oldu. İkinci el araçlardaki fiyat yükselişlerinin bir türlü önüne geçemiyoruz. Öyle bir hale geldi ki ikinci el araçların fiyatları, sıfır araçların fiyatlarını geçmeye başladı. Sıfır araç bayilerinin ciddi anlamda ikinci el araç alıp satması ve internet sitelerinin araçlara fiyat biçmesi bu işi bu aşamaya getirdi.” Dedi.

Kamu bankalarının taşıt kredileri açıklaması

1.El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 – %0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunmaktayız.

50.000 TL tutarlı, 36 ay vade, aylık %0,69 faiz oranı, %0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı % 10,7983’tür.

2.El Taşıt Destek Kredisi

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize %0,82 faiz oranı azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli ile 2. El Taşıt Destek Kredisi ürünü sunmaktayız.
2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami üst limit 150 Bin TL olacaktır.

Bu kapsamda, 7 yaşına kadar ikinci el otomobiller için kredi kullanılabilecektir.

50.000 TL tutarlı, 36 ay vade, aylık %0,82 faiz oranı, %0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı % 12,8768’dir. Banka gerekli görülmesi halinde kredi koşullarında değişiklik yapma ve kampanyayı durdurma hakkını saklı tutar.

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 1.El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi, İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 2.El Taşıt Destek Kredisi sunmaktayız.

Başvurular nasıl yapılacak?

Taşıt kredisi paketi için vatandaşlar başvurularını 5 Haziran’dan itibaren Ziraat Bankası, Vakıf Bank veya Halk Bankası şubelerine yapılabilecek.

Exit mobile version