2020 Kurban vekalet ücretleri belli oldu! İşte yurt içi ve yurt dışı için yeni ücretler

Bu sene Kurban Bayramı 31 Temmuz tarihine denk geliyor. Bayram da Kurban kesecek olanlar için ise vekalet ücretleri belli oldu. Konu hakkında açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yeni ücretleri duyurdu.

2020’de Kurban Bayramı arifesi 30 Temmuz 2020’ye denk geliyor. Birinci bayram günü 31 Temmuz iken bayramın son günü ise 3 Ağustos. Bu sene ve bu tarihler arasında kurban kesmek isteyen vatandaşlar güncel vekalet ücretlerini merak ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısında açıklamada bulundu. Ücretlerin belirlendiğini duyuran Erbaş konuya ilişkin açıklamasında, “Yurt içi kurban vekâletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendi.” dedi.

Milletimizin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız

Erbaş tarafından yapılan açıklamalarda, “Daha çok mazlum ve muhtaç insanın yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla daha büyük bir heyecan ve özveri ile gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü tedbirleri kapsamında vekaletle kurban programı planlamasında da etkili olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Bu yıl Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtım gerçekleştireceğimiz ülke sayısı ve ülkelere götüreceğimiz gönüllü sayısında azalma olsa da yurt dışında 100 kadar ülkede müşavirlerimiz, ataşelerimiz, din görevlilerimiz, koordinatörlerimiz ile ilgili ülkelerdeki dinî idareler ve yerel paydaşlarımızın destekleriyle güvenli bir şekilde milletimizin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.” Dedi.

Exit mobile version