EkonomiGündem

2020 TOKİ para iadeleri ne zaman? Başvuru paraları nasıl geri alınacak?

2019 yılının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde kuralar belli olmaya başladı. Binlerce insanın başvuru yapıp para ödediği projede hak sahipleri ev sahibi olma mutluluğu yaşarken kurada adı çıkmayan vatandaşların araştırmaya başladıkları “TOKİ para iadeleri ne zaman? “ ve “Sosyal Konut projesine başvuru paralarını nasıl geri alınacak?” sorularının cevabını haberimizde verdik…

TOKİ’nin dar gelirli aileler için uygulamaya soktuğu 100 bin sosyal konut projesinde heyecan devam ediyor. İzmir’de çekilişleri yapılan projede hak sahipleri belli oldu. Öte yandan kurada ismi çıkmayan vatandaşlar projeye başvururken bankalara yatırdıkları başvuru ücretlerini nasıl ve ne zaman iade alabileceklerini merak ediyor.

TOKİ Para iadeleri ne zaman geri alınabilir?

TOKİ tarafında yapılan resmi açıklama ile kura çekilişi ile ismi çıkmayan kişilere ücret iadesi için ödemelerin 5 iş günü sonrasında yapılacağı duyuruldu. TOKİ’nin yaptığı açıklamada,
“Merhaba, ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ için yedek hak sahipliği kurası çekilmeyecek olup asil olarak hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında iade edilecektir.” İfadeleri kullanıldı.

TOKİ para iadeleri nasıl geri alınacak?

TOKİ kuraları çekildikten 5 iş günü sonra başvuru sırasında para yatırılan faizsiz olarak bankadan TC Kimlik No ile geri alınabilecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir