2020 yılı EGM bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

2020 yılında 8 bin bekçi alımı yapılacak! Emniyet Genel Müdürlüğüne geçtiğimiz dönemde 8 bin 242 bekçi alımı gerçekleşmişti. Bu yıl ise yine aynı rakamlarda bekçi alımı yapılması planlanıyor. Peki, EGM bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Bekçi alımı için istenilen başvuru şartları nelerdir?

Binlerce önlisans ve lisans mezunu kişi, 2020 yılı EGM bekçi alımı başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından geçtiğimiz dönemde 8 bin 242 bekçi alımı gerçekleşmişti. 2020 yılı içinde yaklaşık 8 bin bekçi alımı daha yapılacağı planlanıyor.

İlk defa başvuru yapacak olan adaylar bekçi alımı başvuru şartlarını, başvuru hakkındaki detayları ve sınav bilgilerini öğrenmek için araştırma yapıyor. EGM tarafından yapılacak olan bekçi alımı için heyecan devam ediyor. Peki, Yeni yılda bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? İşte detaylar…

2020 YILI BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz gündeler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde EGM bünyesine 2020 yılında mahalle ve çarşı gece bekçisi alınacağı duyurmuştu. Yaklaşık 8 bin bekçi alımı yapılacağını duyuran Bakanlık yetkilileri ise, daha önceden yapılan açıklamalarda, çalışmaların devam ettiğini belirtmişti.


2020 yılı bekçi alımı için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi ve Bakanlıktan alınan bazı kaynak bilgilerine göre Nisan ayında bekçi alımı tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Yeni yayınlanacak başvuru kılavuzunda, başvuru şartlarının bir önceki bekçi alımı için sunulan şartlarla aynı olup olmayacağı henüz kesinlik kazanmadı.

Çünkü şuanda İçişleri Bakanlığı komisyonunda kabul edilen ve meclis gündeminde olan ‘’EGM Gece Bekçisi’’ yetkilileri tartışılıyor. Bekçilere verilecek yeni yetkilerle beraber, 2020 yılı için bekçi alımı başvuru şartları da değişebilir. Bu bağlamda bekçi alımı için istenilen KPSS taban puan şartı, özel yetenek şartları değişebilir.

BEKÇİ ALIMI İÇİN ÖĞRENİM VE YAŞ ŞARTI

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, bekçi alımı başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olunması gerekmektedir.


2020 yılı içerisinde alınacak bekçi adayların kesin olmaması ile birlikte en az önlisans mezunu olmaları gerekmektedir. Diğer başvuru şartlar ise, geçen dönem yapılan bekçi alımı için istenilen başvuru şartları ile aynı olması beklenmektedir.

İŞKUR üzerinden yayınlanan bekçi alımı için buraya tıklayınız

Exit mobile version