2020 Yılı Emekli İkramiye Ödeme Tarihleri Belli Oldu! Ne kadar ödeme yapılacak?

Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi. Medyada yer alan emekli ikramiyeleri kaldırılacak mı haberlerine karşın 12 Milyon Emekli için bayram ikramiyelerinin tarihi belli oldu. İşte bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih ve ödeme miktarı…

Milyonlarca emekli sık sık emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarihi araştırıyor. Son günlerde medyada yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yalanlanan emekli ikramiyelerinin kaldırılacağına ilişkin haberlere karşın bayram ikramiyelerinin tarihi belli oldu.

Ne zaman ödeme yapılacak?

Bu senenin ilk ödemesi Ramazan Bayramından önce yapılacak. Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs’ta. 23 Mayıs Cumartesi de arife günü. Bu nedenle ilk ikramiye 18-22 Mayıs’ta bekleniyor. Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe de arife günü. İkramiye ödeme tarihi ise 27-30 Temmuz.

Ne kadar ödeme yapılacak?

2020 enflasyon oranlarına göre zam yapılmazsa emekliler ve maluller Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira alacak.
Bayram İkramiyesinin tutarı; dul ve yetim aylığı alanlarda ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlarda da iş göremezlik oranına göre farklılık gösterecek. İş görmezlik oranı yüzde 50 ise 500’er lira ödenecek. 2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranın yüksek olduğu dosyadan ödeme yapılacak.

Kimler İkramiyeden yararlanabilir?

Bayram İkramiyeleri, SGK’dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük ve ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara veriliyor. SGK tarafından maaş ödemesi yapılan; şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödeniyor.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

Exit mobile version