Önemli Başlıklar

2020 yılı motorlu taşıtlar vergisi alınmasın çağrısı!

Muhalefet kanadından, 2020 yılı motorlu taşıtlar vergisi alınmasın çağrısı yükseldi. ‘’Ekonomi nefessiz kalmış durumda. Salgın nedeniyle vatandaşlar ağır bir kayba uğradı. Şirketler kapanıyor, üretim daralıyor’’ diyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hükümete seslendi. Gürsel ‘’ Bu yılın ikinci döneminde motorlu taşıtlar vergisi alınmasın, halka destek olunsun’’ dedi.

Artan döviz kuru, vergi artışları derken maliyeti artan üreticiler ve alım gücü azalan vatandaşlar, koronavirüs yüzünden iyice ekonomi daralmanın etkilerini hissetmeye başladı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’de bu konuların altını çizerek hükümete bir çağrıda bulundu. Tekin, yaptığı konuşmada hükümete seslenerek 2020 yılı Temmuz ayı için motorlu taşıtlar vergisi alınmasın çağrısında bulundu. Gürsel Tekin, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri yer verdi;

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİN 2. TAKSİTİNİ ALMAYIN

“Ülkemizin tüm kaynaklarını ihale dahi düzenlemeden devamlı yandaşlarına dağıtan iktidarınız, bir kez olsun vatandaşın derdine derman olmalıdır. Deprem olsa bağış, salgın olsa bağış, darbe olsa bağış… Artık yeter. Vergi politikanızda en azından bu dönemde bir değişikliğe gidin. Aylarca evde kal dediğiniz vatandaşa salgın sürecinin yıkıcı ekonomik, sosyal etkilerini bir nebze de olsa telafi etme adına motorlu taşıtlar vergisinin 2. Taksitini almayın. Dedi.

‘’VERGİLER HALKIN BELİNİ BÜKTÜ’’

Tekin, yandaşın vergileri silinirken; işçisi, memuru, emeklisi, işsizi ile garibanın ekmeğinden, suyundan, iğneden ipliği tüm tüketim maddelerinden alınan vergiler artık halkın belini büktü. İşe gitmek için arabasının kontağını çeviren yurttaş, benzin yerine vergi yakmaya başlıyor. Gelin bir defaya mahsus adaletli, şeffaf bir vergi düzenini adına vatandaşın son taksitini almayın. Bu vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmayacak ama kısmen de olsa rahatlatacaktır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler