2021 Yılında Duyurulmuştu! Kimliklerde O Dönem Resmen Başladı!

Kimliklerde yeni dönem başladı. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl kimlik ve ehliyetlere ilişkin düzenleme getirileceği konuşuluyordu. Hayat Kimliğinle Kolay projesinin ardından son olarak yapılan açıklamaya göre kimliklere büyük bir rahatlık getirilecek. Bu yeni açıklamayla alınan karar 50 ilde yürürlüğe girmeye başlayacak. İşte kimliklere getirilen o yenilik ve uygulanmaya başlanan iller…

Nüfusmatik Aracılığıyla Yapılabilecek!

İçişleri Bakanlığı Kimliklerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Daha önce Hayat Kimliğinle Kolay açıklamasının ardından son olarak yapılan açıklamaya göre 50 ilde kimliklere e-imza yüklemesi başladı. E-imzanın amacı işlemleri hızlı ve hatasız yapmayı sağlayacak. Güvenilir olacak e-imza kimliklerin kaybolması halinde iptal olacak, yeni kimlikler ile birlikte yenilenecek.

E-imzalı kimliklerin başladığı 50 il olarak nitelendirilen iller ise Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak oldu.

Exit mobile version