2022 Asgari Ücrette Flaş Gelişme! Yeni Asgari Ücret 5.200 TL mi Oldu?

Asgari ücret özellikle son günlerin en çok konuşulan gündemi olmaya devam ediyor. Bilindiği üzere asgari ücret 2021 yılında 2.825 TL olarak ödeniyordu. 2022 yılında kaç TL olacağı ise merak konusu oldu. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrası asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalar yapılacak. DİSK tarafından asgari ücretin 5 bin 200 lira olması talep edilmişti. Peki asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Artacak!

Enflasyonun dur durak bilmeyen artışıyla değer kaybeden Türk Lirası, yükselen döviz kuru derken son raddede 2021 sonuna yaklaşıyoruz. Vatandaşın hatta bu defa işverenin de gözü asgari ücrette. Artan enflasyon oranlarıyla pahalılaşan hayat şartları göz önüne alınarak asgari ücretin artacağı tahmin ediliyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) açıklamış, asgari ücretin 5 bin 200 lira olması talep edilmişti.

İkinci olarak da Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği’nden (TÜRES) yapılan açıklamada, asgari ücretten vergi alınmaması, 2022 için belirlenecek asgari ücretin de brüt olarak en az 5 bin TL olması istendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ‘Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz’ açıklaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan;

‘Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz’ ifadesinde bulundu.

 

Exit mobile version