2023 Asgari ücret zammı için geri sayım başladı! O isim asgari ücret tahminini resmen açıkladı: 8 bin 250 TL’yi aşacak! Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Eylül ayında başlamış olan yükseliş trendi kapsamında diğer döviz kurlarının ve altın fiyatlarının da hareketlenmesine sebep olan dolar kuru, aralık ayının ortasına gelindiğinde tarihi seviyelere ulaştı. Doların tarihi seviyelere ulaşmış olduğu aralık ayı içerisinde başta euro kuru olmak üzer diğer döviz kurları ve altın fiyatları da rekor seviyelerden işlem gördü. Bu durum seneler sonra enflasyon oranının tahmin edilemeyen seviyelere ulaşmasına sebep oldu.

Yükselen enflasyona ve hem para piyasalarında hem de altın piyasasında gözlenen yükselen grafiklere bağlı olarak ağırlaşan gündelik hayat şartları, ocak ayında asgari ücrete yüzde 50,5’lik bir zam yansıtılmasına sebep oldu. Tarihi bir artış ile kayda geçen ocak ayı asgari ücreti ilk etapta tüketicileri sevindirmiş olsa da yükselmeye devam eden enflasyonun etkisi ile zam oranı kısa süre içerisinde eridi. Bu durum tüketicileri zora düşürürken temmuz ayının başında yüzde 30 oranında yeni bir zam kararı daha açıklandı.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez asgari ücrete bir sene içerisinde ikinci kez zam yapan hükümet yetkilileri, asgari ücrete yansıtılacak asıl zam için ocak ayına işaret etti. Sene sonuna yaklaşıldığı şu günlerde enflasyonun artmaya devam ediyor olmasından ötürü ay sonunu getirmekte güçlük çeken tüketiciler, ocak ayı zammının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Birçok kişiden asgari ücrete ilişkin tahminler gelirken açıklama Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç’tan geldi. Kıvanç’ın ocak ayı asgari ücret tahmini, tüketicileri heyecanlandırdı.

“SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖYLEYECEK!”

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, asgari ücrete ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücretin 8 bin 250 TL olması, yüzde 50’lik bir artışın yaşanacağını gösteriyor. Şu an kesin bir rakam söylemek oldukça zor ama seçin atmosferinde bu rakamların üzerine çıkılması mümkün gibi gözüküyor. Neticede son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.”

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7- 8- 9 Aralık tarihinde toplanacak olan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, aralık ayı içerisinde 4’üncü bir toplantı daha gerçekleştirecek. Toplantının ardından 3 Ocak tarihinde de enflasyon oranı açıklanacak. Sonrasında yeni asgari ücret duyurulacak.

Exit mobile version