2023 Ocak ayı asgari ücret zammı için geri sayım başladı! Kurulun toplanacağı tarihler belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o tarihte duyuracak!

2021 yılının sonlarına doğru hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında başlamış olan yükseliş trendi, gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan hizmetlere ve diğer hizmet ürünlerine direkt olarak yansıdı. Kısa süre içerisinde artan maliyetler ve diğer ekonomik göstergeler sebebi ile yüksek oranlarda zamlanan hizmet başlıkları, vatandaşların bir anda büyük bir geçim derdinin içerisine düşmelerine yol açtı.

Sene başında yükselen enflasyon da göz önünde bulundurularak çalışanlara yüzde 50,5’lik asgari ücret zammı duyuruldu. Bu oran tarihte ilk kez görülürken çalışanların yüzlerini güldürmeyi başardı. Ancak 2022 yılının başı itibari ile etkisini arttıran çip krizi, yükselen enflasyon karşısında FED yetkililerinin yaptıkları şahin tonlu açıklamalar ve şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, enflasyonu gidere arttırarak zamların kısa süre içerisinde erimesine sebep oldu.

Son dönemlerin en yüksek enflasyon oranlarına şahitlik edildiği yeni dönemde vatandaşların mağduriyetlerine sebep olmamak amacı ile tarihte ilk kez temmuz ayında asgari ücret adına yüzde 30’luk ara zam kararı alan hükümet yetkilileri, vatandaşların bütçelerini bir nebze olsun ferahlattı. Ancak yine enflasyonda yükselen grafiklerin ortaya çıkması, zamların önemini geçersiz kıldı.

Sene sonuna doğru yaklaşıldığı şu günlerde geçim dertleri iyiden iyiye büyüyen vatandaşlar, gözlerini ocak ayı maaş zamlarına dikti. Yetkililerin enflasyona bağlı olarak zam çalışmaları yürüteceklerini belirtmelerinin ardından yeni döneme dair umutlanan vatandaşlar, 2023 Ocak ayı maaşının hangi seviyeye yükseleceğini, ek iyileştirmelerin yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Bu noktada kritik tarihlerin belli olduğu duyuruldu.

ASGARİ ÜCRET BELİRLEME KOMİSYONU TOPLANIYOR!

Geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaptığı bir konuşmada aralık ayında Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nu toplayacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vatandaşları yeni ücret ile ilgili heyecanlanmalarını sağlamıştı. Bugün ise komisyonun toplanacağı tarihler belli oldu.

Yapılan açıklamalara göre Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nu, 7-8-9 Aralık tarihlerinde bir araya gelecek ve yeni döneme ilişkin asgari ücret zammı görüşmelerini başlatacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK!

Aralık ayında toplamda 4 adet toplantı düzenleyecek olan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun ardından yeni ücret ay sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

Exit mobile version