2024 yılı için altın tahminleri belli oldu! 

FED toplantısından sonra alınan kararlar doğrultusunda altında yeniden şekillenmeye başladı. 2024 yılı için altın fiyat tahminleri. İşte detaylar…

Altın FED toplantısı’nın ardından genel olarak değerini korumaya devam ederken yükseliş için doğru zamanda olmadığı düşünülüyor. FED kararından sonra uzmanlara göre altında şu an için herhangi bir büyük bir atak beklenmemekle birlikte, bu atağın başlaması için 2075 doların üzerinde bir süre devam etmesi gerektiği söyleniyor.

Hafta başında 2019 seviyelerinde giriş yapan altın hafta içerisinde biraz yükselerek 2030 dolar seviyelerine ulaştı.

Altın fiyatları nasıl olacak?

Altın yatırımcıları için FED’in para politikası tam olarak bir anlam ifade etmemekle birlikte daha fazla ipucu gerektiğini düşünüyor. Altının şu an için 2.030 doların üzerinde olması yatırımcılarına umut vermekle birlikte tam olarak bir Güven oluşturmuyor. Geçtiğimiz günlerde 2.075 dolar seviyelerini 3 kere gören altın tekrardan aynı atağın olmasıyla birlikte sekilleneceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda 2.150 dolar seviyelerini gören altın, bu rakamdan dolayı önümüzdeki haftalarda altın talep oranlarının artması ile birlikte altının yukarı yönlü devam edeceği bekleniyor. Altın fiyatlarına etki edecek ilk şeyin Amerika merkez bankası’ndan gelecek olan yumuşak bir inişin ardından resesyondan kaçınmakla birlikte beklentinin altında bir ekonomik büyüme olması ile birlikte altın fiyatları tavan yapar.

Altın fiyatını belirleyecek olan şeyler?

Uzmanlar Altın fiyatlarının geleceği hakkında Amerikan Merkez Bankası’nın uygulayacağı 3 farklı duruma göre,  artacağı,  azalacağı veya seyrinde devam edeceği şeklinde 3 farklı senaryo söylüyorlar. Bu senaryolar içerisinde en çok olması muhtemel olan ise Amerikan Merkez Bankası’nın faiz oranlarında bir düşüş olması ile birlikte Altın fiyatlarının artacağı beklentisi olacağı düşünülüyor.

Altın fiyatları etkileyen Fed dışında faktörler de var. Özellikle  Global bazda merkez bankalarının altın talepleri son  günlerde daha da  artmış durumda. Bu  taleplerin 2024 yılında  daha fazla olması bekleniyor. Bu taleplerin Altın fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynuyor.

Altın piyasanın dalgalandığı şu günlerde yatırımcılar için hala en güvenilir yatırım modeli olarak devam ediyor.

Exit mobile version