EkonomiGündem

219 Bin Kişiye Müjde! Kredi ve Kredi Kartı Borçları Ertelendi

Başlangıç noktası Çin'in Wuhan kenti olan corona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde, insanların ekonomik olarak zor durumda kalmaması için Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih kredi ve kredi kartı borcu olanları yönelik bir açıklamada bulundu. Genel Müdür Üstünsalih'in yaptığı açıklamaya göre, bankaya kredi ve kredi kartı borcu olanların borçlarının corona virüs ile mücadele kapsamında ertelendi.

Corona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla Türkiye’de birçok işyeri kapatıldı ve bu sebeple de birçok kişi işlerinden mecburen ayrıldı. Yaşanan bu dönemde biraz da olsun kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşların rahatlamasına yönelik açıklama, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih tarafından yapıldı.

219 BİN MÜŞTERİMİZİN KREDİSİNİ ÖTELEDİK

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in açıklamasına göre, kredi ve kredi kartı borcu olanların borçları ertelendi. Genel Müdür Üstünsalih, “200 bin bireysel müşterimizin 11 milyar liralık kredi, kredi kartı taksitlerini erteledik. KOBİ, ticari ve kurumsal ölçekte 19 bin müşterimizin 14,5 milyar lira tutarındaki kredisini öteledik” şeklinde belirtti.

MOBİL ŞUBE AKTİF OLARAK KULLANILDI

Buna ek olarak da artık bir salgın haline gelen corona virüs nedeniyle vatandaşların mobil şube kullanmaya teşvik edildiğini de vurgulayan Üstünsalih, “Müşterilerimiz VakıfBank Mobil’i bu süreçte aktif olarak kullandı. Mart ayında şubat ayına göre işlem sayısında yüzde 15,3 artış gerçekleşirken, yapılan işlemler ise 34 milyon adet arttı” şeklinde konuştu.

DİĞER BANKALARDAN DA AYNI ŞEY BEKLENİYOR

Diğer kamu ve özel bankaların da bu zor dönemde Vakıfbank’ın yaptığı gibi kredi ve kredi kartı borçlarının ötelemesi bekleniyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir