Gündem

22 Kişi ile Birlikte Sırra Kadem Basan Uçak Nepal’de Bulundu! 14 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşılırken, Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor!

Nepal’in dağlık kesimlerinde dün itibarı ile kaybolan uçağın enkazı bulundu. İçinde 22 kişinin bulunduğu uçak, hava muhalefeti sebebiyle ortadan kaybolmuştu. Dağlık bölgede bulutların sıklıkla yoğunlaştığı biliniyor. Arama kurtarma çalışmalarını oldukça zorlaştıran bu durum, orduya engel olamadı ve 14 kişinin cansız bedeninin bulunduğu açıklandı.

Sağ Kalan Olması Beklenmiyor

Ülkedeki sivil havacılık biriminin sözcüsü olan Deo Chandra Lal Karna karamsar açıklamalarda bulundu. Yaşanan uçak kazası sonrasında sağ kalan birilerinin olması ihtimalinin çok düşük olduğunu dile getirdi.

Tara Air isimli bir özel havacılık şirketine ait uçakta turboprop motoru kullanılmaktaydı. Pokhara’dan kalkan uçağın istikameti Jomson isimli bir dağ kasabasıydı. Ancak uçak kalkış yaptıktan çok kısa süre sonra kule ile irtibatı kaybetmişti.

Ancak 20 Dakika Uçabildi

43 yaşındaki uçak, başkent Katmandu’nun yerel saatine göre saat 09.55’te kalkışa geçmişti. Kalkışa geçmesinin ardından 3 bin 900 metre yüksekliğe ulaştığı tespit edilmiş ancak hava ancak 20 dakika kadar kalabilmişti. Uçaktan alınan sinyaller yine yerel saat ile 10.07 sularında kesilmişti.

Yapılan araştırmalara göre kaza yapan bu uçak Kanada menşeili. The Twin Otter ismi verilen bu model yaklaşık 50 yıldır Nepal dağlık bölgelerinde kullanılıyor ve bu süre boyunca 21 kazaya karıştı.

Sıklıkla Uçak Kazalarının Olduğu Bir Bölge

Uçakta bulunan 22 yolcudan 2’sinin Alman, 4’ünün Hint olduğu açıklandı. Geri kalan 16 kişinin ise Nepalli olduğu ve bunlardan 3’ünün uçuş ekibinin üyesi olduğu söylendi.

Dünyanın en dağlık bölgelerinden biri olan Nepal, yine dünyadaki en yüksek 14 dağın 8’i bu ülkenin sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu bölgede sık sık uçak ve helikopter kazaları yaşanmaktadır. Dağlık alanlardaki pistler ile birlikte olumsuz hava şartları bu kazalara zemin hazırlamaktadır.

İlgili Makaleler