Gündem

25 Şehir İçin Uyarı Yapıldı ! Sağanak Yağış Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada 25 şehir belirtilerek sağanak yağış olacağı bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde bulunan 25 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılarak özellikle Pazar günü yani 9 Ağustos’ta şiddetli yağmurların etkili olabileceği vurgulandı.

SAĞANAK YAĞIŞ OLACAK

Ege Bölgesinin kuzeyinde sağanak yağış etkili olacak. Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra da Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

Pazar günü Ege bölgesinin tamamında, Akdeniz bölgesinde yer alan Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta ve Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin şehirlerinde sağanak yağışın etkili olacağı gibi sağanak yağışların Artvin ve Rize’de sel baskınlarına sebep olabileceği belirtildi.

Pazar günü kuvvetli yağışın olması beklenen iller ise şöyle oldu:

“Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane”

İlgili Makaleler