Ekonomi

27 Ekim altın piyasasında gözler açıklanacak iki kritik veriye çevrildi! Altın fiyatları yükselişe devam edecek mi?

Altın fiyatlarında haftalardır görülen baskılanma, geçtiğimiz gün kırıldı. Altın fiyatları baskının kırılmasıyla birlikte yükselişe geçti ve bu süreçte hem ons altın fiyatında hem de gram altın fiyatında hızlı toparlanmalar kaydedildi. Gelen toparlanmalar ile gram altın 1.000 TL sınırını aştı, ons altın ise 1.674 dolar seviyesine kadar tırmandı. Ardından hafif geri çekilme yaşayan altın fiyatları adına bugün kritik gelişmeler yaşanacak.

Haftaya düşüşlerle başlayan altın fiyatlarında yön, haftanın ilerleyen günlerinde değişti. Altın fiyatlarında yönün yukarı yönlü değişmesinde, ABD’den gelen verilerin, beklentilerin altında kalması etkili oldu. ABD’de resesyon riski endişeleri artarken, bu durum ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artış hızını yavaşlatabileceği beklentilerini güçlendirdi. Yaşanan gelişmelerle birlikte altın fiyatları hareketlendi. İşte detaylar…

ALTIN FİYATLARINDA TOPARLANMA

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Kasım ayının ilk günlerinde gerçekleştireceği FOMC toplantısında politika faizini 75 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bir sonraki toplantıda faizi 50 baz puan artıracağına yönelik tahminler güçlendi. Fed’in faiz artış hızını yavaşlatacağına yönelik oluşan ve güçlenen öngörüler, bu hafta dolar endeksinde düşüşe yol açtı. Haftalardır altın fiyatlarının baskılanmasına neden olan dolar endeksi yükselişinin yön değiştirmesi ile altın fiyatları da hafta ortasında yükselişe geçti.

ALTIN PİYASASINDA 2 KRİTİK VERİ TAKİP EDİLECEK

Altın fiyatlarında bu hafta gelen toparlanma ile geçtiğimiz güne 1.653 dolar seviyesinde giriş yapan ons altın küresel piyasalarda 1.674 dolar seviyesine kadar yükseldi ve ardından günü de 1.664 dolar seviyesinde tamamlandı. Öte yandan aynı güne 988 TL seviyesinde giriş yapan gram altın da yurtiçi piyasalarda kritik seviye olarak gösterilen 1.000 TL sınırının üzerine çıktı ve günü 996 TL seviyesine kapattı.

Altın yatırımcısının gözü bugün açıklanacak olan 2 kritik gelişmede. İlk olarak TSİ 15.15’te Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı takip edilecek ve 15.30’da ABD’de 3. çeyrek GSYH verileri açıklanacak. Bu verilerin altın fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor.

27 EKİM GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın alış – 995,76 TL
  • Gram altın satış – 995,95 TL
  • Çeyrek altın alış – 1.635,00 TL
  • Çeyrek altın satış – 1.656,00 TL
  • Cumhuriyet altını alış – 6.519,00 TL
  • Cumhuriyet altını satış – 6.585,00 TL
  • Ons altın alış – 1.663,30 dolar
  • Ons altın satış – 1.663,56 dolar

İlgili Makaleler