Gündem

3 Hafta Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Yapıldı

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı İsmail Cinel corona virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve açıklamalarında salgının kontrol altına alınması için 2 - 3 hafta sokağa çıkma yasağı gelmesi gerektiğini belirtti.

Corona virüsü salgınında her gün vaka sayıları artıyor. Artış devam ederken geçmişte uygulanan kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Corona virüsü salgını ve artan vakalar hakkında Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı İsmail Cinel önemli açıklamalarda bulundu.

3 HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İsmail Cinel yaptığı açıklamalarında corona virüsü salgınının kontrol altına alınabilmesi için 2-3 haftalık bir sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

İsmail Cinel açıklamalarının devamında tedbirlerin gevşetilmesinden dolayı salgında başarısız olunduğunu belirtti. Cinel farkındalığın başaramadığımızı algının ise ‘yendik bitti’ dediğini öne sürdü.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı İsmail Cinel sokağa çıkma yasağı hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Şok tedbirlerin alınması lazım. Nedir bu dersek, 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Böyle tedbirlerle yukarı seyri aşağı döndürmemiz lazım. Toplumdaki yeni normal olan fiziksel ve sosyal izolasyondur. Şimdi mutlaka ve mutlaka sosyal yaşama ilişkin kısıtlılıklar gelmesi dönemindeyiz.”

İlgili Makaleler