Gündem

3 parçaya bölünen uçak kazası için soruşturma devam ediyor! Pisti Pas geçen pilotlar ifade verdi!

İzmir- İstanbul seferini yapan ve Sabiha Gökçen Havalima’ndaki uçak kazasıyla ilgili olarak tanık sıfatıyla 3 pilot ifade verdi.

3 parçaya bölünen uçak kazası soruşturmasında devam ediyor.Pilotlar meteorolojik verilerin kendilerine iletilmesinin ardından inisiyatif kullanarak pisti pas geçtiklerini söylediler.İstanbul’da 5 Şubat 2020 tarihinde meydana gelen Pegasus Havayolları’na ait uçak kazasında, 3 kişinin hayatını kaybettiği 180 kişinin yaralandığı uçak kazası ile ilgili soruşturmayı Anadolu Başsavcılığı başlatmıştı. O soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Tanık sıfatıyla ifadeleri alındı

Soruşturma kapsamında uçakta bulunan 165 kişinin ‘mağdur’ sıfatıyla, pisti pas geçen uçak pilotlarının da ‘tanık’ sıfatıyla ifadeleri alındı. Pisti pas geçerek iniş gerçekleştirmeyen 2 uçağın 3 pilotun ifadesinde meteorolojik verilerin kendilerine iletilmesinin ardından hava şartları dolayısıyla kendi inisiyatiflerini kullanarak pisti pas geçtiklerini söyledikleri öğrenildi.

uçak kazası

Hava koşullarını anlattık

2 kule görevlisinin de tanık sıfatıyla ifadesinin alındığı soruşturmada, görevliler, mevcut hava koşullarını pilotlara anlattıklarını ve pilotların iniş yaptıklarını söyledi.

O pilotların ifadeleri tedavilerinden sonra alınacak

Kaza yapan uçağın pilot ifadeleri ise ameliyat oldukları ve tedavilerinin devam ettiği için daha sonra alınacağı belirtildi.

Almanya’ya gidecek

3 parçaya bölünen yolcu uçağının kara kutusunun incelenmesi için Kaza Kırım Ekibi ile ABD sivil havacılık otoritesinden gelen heyetin Almanya’ya gideceği ve burada yapılan incelemenin ardından hazırlanacak ön raporun savcılığa ulaştırılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili güncel gelişmeler için sitemizi takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir