Gündem

32 Günlük Mevduat Hesabına Para Yatıranlar Yaşadı; Faizler Fırladı! En Yüksek Faiz Veren Banka Hangisi? İşte O Banka!

Kur Korumalı Mevduat sisteminin kazandıracağı miktarın açıklanmasına günler kala, bankalar 32 günlük mevduat hesap sistemlerinde faiz artırımına gitti. Yatırımcılarını korumak isteyen bankalar, yeni faiz oranlarını açıkladı.

Özel bankalardan kamu bankalarına kadar tüm bankalar, mart ayında 32 günlük mevduat hesap sistemlerinde verdikleri faiz oranlarını güncelledi. Yeni faiz oranlarıyla yatırımcıları cezbedecek olan en yüksek faizi veren bankalar ise, bu güncellemenin ardından netleşti.

2022 Yılı Mart Ayı Mevduat Hesabı Faizleri Açıklandı

Yeni yürürlüğe konulmuş olan Kur Korumalı Mevduat hesap sisteminin ardından bankalar, faiz oranlarında güncellemelere gitti. Pek çok yatırımcı yeni sisteme yönelirken; geleneksel yatırım araçları ile kendisini güven altında hissetmek isteyen yatırımcılar, paralarını mevduat hesabında saklamayı tercih etti. Mart ayının sonunda Kur Korumalı Mevduat hesabının ilk getirisi öğrenilecekken; mart ayı kredili mevduat hesaplarının kazandıracağı miktar çoktan ortaya çıktı. Bu bağlamda yüzde 14,25 faiz veren Halkbank, 32 günlük mevduat hesapta en düşük faizi verirken; en yüksek faizi veren banka, yüzde 20,50 ile Alternatifbank oldu. Öte yandan yüzde 20 faiz oranı veren Fibabanka ve yüzde 19 faiz veren ING Bank da yüksek veren bankalar arasında yer aldı.

İşte Banka Banka 2022 Yılı Mart Ayı Mevduat Hesabı Faizleri

Pek çok banka, mart ayındaki mevduat hesabı faizlerini yükseltti. Yatırımcıların dikkatini çekmek için faiz artışına giden bankalar faiz oranlarını da resmi web siteleri aracılığıyla ilgililer için paylaştı. Bunun ardından yeni yatırım yapacak ola vatandaşların; “en yüksek faiz veren banka hangisi?” sorusu da böylelikle cevap bulmuş oldu. İşte banka banka 2022 yılı mart ayı mevduat hesabı faizleri:

– Halkbank faiz %14,25
– Şekerbank faiz %14,50
– Enpara faiz %14,50
– İş Bankası faiz %14,60
– Yapı Kredi Bankası faiz %14,75
– Garanti Bankası faiz %15
– Vakıfbank faiz %17
– QNB Finansbank faiz oranı %17
– TEB faiz %17,50
– HSBC faiz %18
– Anadolubank faiz %18,00
– Odeabank faiz oranı %18,25
– Akbank faiz %18,25
– Denizbank %18,50
– ING faiz %19
– Fibabanka faiz %20
– Alternatifbank faiz %20,50

İlgili Makaleler