Gündem

35 ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlara kısıtlama uygulanacak!

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de yeniden tedbir kararları alınmaya başlandı. Bu kapsamda 35 ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlara kısıtlamalar getirildi. İllere göre farklı kısıtlamalar alındı. Alınan kararlar ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sağlığının korunması amaçlanıyor.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle pek çok kısıtlama kararı alındı. 35 ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlar için il il kısıtlama kararları açıklandı. Genel olarak alınan kararlar; 65 yaş ve üstü vatandaşlar için, düğün ve cenaze gibi toplu organizasyonlar ile AVM ve pazarlara girişlerine kısıtlama getirme yönünde. Ayrıca bazı illerde 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması da getirildi. Vatandaşalar il Hıfzısıhha kurullarının belirlediği saatler arasında dışarı çıkabiliyorlar.

Kısıtlama kararları uygulanan iller

Konya, Tunceli, Balıkesir, Eskişehir, Erzincan, Ankara, İzmir, Manisa, Sivas, Kırıkkale, Bursa, Aksaray, Bartın, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Siirt, Kahramanmaraş, Batman, Van, Gaziantep, Bolu, Niğde, Kilis, Giresun, Kütahya, Mardin, Ordu, Elazığ, Düzce, Denizli, Karaman, Denizli, Kütahya, Kastamonu, Siirt

İlgili Makaleler