Ekonomi

35 yaşından küçük herkesi ilgilendiriyor, karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Halkbank faizsiz 300 bin TL kredi verecek!

Son dönemlerde artan ekonomik zorluklar, vatandaşları ihtiyaçlarını karşılamak adına alternatiflere yönlendiriyor. Bu kapsamda iş kurmak isteyenler ve bunun için nakit ihtiyacı olanlar da bankaların sağladığı kredi imkanlarını araştırıyor. Bu noktada Halkbank, KOSGEB tarafından onaylı projeler için 35 yaşından küçük vatandaşlara sunduğu 300 bin TL’lik krediyi faizsiz olarak veriyor.

22 Ekim 2022 tarihi itibariyle yasalaşan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Halkbank’a sunan vatandaşlara 300 bin TL faizsiz kredi verilecek. Ancak söz konusu krediden yararlanmak isteyen kişilerin, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamaları gerekiyor. Peki kredi detayları nedir, nasıl başvuru yapılır?

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

22 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan “Türkiye Halk Bankası’nca Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması” kararı yasalaştı. Söz konusu karara göre KOSGEB’de eğitimini tamamlayan 35 yaşından küçük esnaf ve sanatkarlar, projelerini KOSGEB onayı alıp Halkbank’a sunduklarında, 300 bin TL’ye kadar faiz kredi alabilecek. Söz konusu kredinin kullandırılmasına ilişkin yasada maddeler de belirlendi.

YENİ KARARLA NE DEĞİŞTİ?

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 3/1/2022 tarihli ve 5061 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe konulan “Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararın” 3’üncü maddesinin 4’üncü fıkrasında yer alan “30 yaş” ibaresi, “35 yaş” olarak ve “100 bin liraya kadar” olan ibare de “300 bin liraya kadar” olarak değiştirildi. Ayrıca aynı kararın 5’inci maddesinde yer alan “en fazla iki” ibaresi de “en fazla üç” olarak değiştirildi.

KREDİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR VE BAŞVURU ADRESİ

22 Ekim 2022 itibariyle geçerli olan karar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek. Halkbank’ın KOSGEB onaylı projeler için 35 yaş altı vatandaşlara sunacağı krediye ilişkin başvurular da başladı. Söz konusu kredi imkanından yararlanmak isteyenler Halkbank’a giderek ya da bankanın resmi internet sitesi üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor. Şartları karşılayan vatandaşlar, söz konusu krediden yararlanabilecek. İgili kredi için gerekli şartlar ise şöyle:

  • 35 yaşından küçük olmak,
  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almış ve bitirmiş olmak,
  • KOSGEB tarafından onaylanan projeleri Halk Bankası’na sunmak.

İlgili Makaleler