Gündem

3600 Ek Gösterge, Taşerona Kadro, EYT ve KYK Kredi Borçları Hakkında Kötü Haber

Milyonlarca kişi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinden gelecek olan haber bekleniyordu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başta olmak üzere KYK borcu silinmesini bekleyenler, 3600 ek gösterge hakkında bir haber beklenirken kadro bekleyen taşeron işçiler de haber bekliyordu. Ancak TBMM'nin yasama yılının kapatılmasıyla kötü haber geldi.

Türkiye’nin gündemine oturan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), KYK borçlarının silinmesi, 3600 ek gösterge ve taşerona kadro konuları en başta gelmektedir. Bu konular hakkında gözler TBMM’ye çevrilmişti ancak kötü haber geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama yılı kapatıldı.

EYT

Türkiye’nin yıllardır çözülemeyen sorunların başında gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) her seçim döneminde çözülmesini bekliyordu. Ancak EYT’lilerin beklentisi yerine getirilmedi. Ayrıca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasama yılının sona ermesiyle moralleri iyice bozuldu.

3600 EK GÖSTERGE

Kamu kurumlarında çalışan polisler ve öğretmenler başta olmak üzere sayıları 1 milyondan fazla kamu personeli seçim öncesi vaat edilen 3600 ek gösterge beklentisi hala devam ediyor. Ancak TBMM yasama yılının kapatılması ile beraber bu beklenti de bu kez karşılanmadı. 3600 Ek göstergelerini bekleyen polisler, hemşireler, din görevlileri ve öğretmenler bundan dolayı emekli olmadan çalışmaya devam ediyor.

KYK KREDİ BORÇLARI

Üniversite okurken KYK kurumları tarafından verilen KYK kredileri ile ilgili milyonlarca öğrenci borç düzenlemesinin gelmesini, faizlerin silinmesini ve yapılandırma gelmesini merakla bekliyordu. Ama bu yıl yasama yılı içerisinde KYK borçlarının gündeme gelmesine rağmen somut kararlar alınamaması öğrencileri kara kara düşündürdü.

TAŞERONA KADRO

Kadro bekleyen taşeron işçiler de TBMM’den gelecek olan bir haberi bekliyordu. Taşeron işçilere kadro verilmesi hakkında yeni bir düzenleme henüz bulunmamaktadır.

İlgili Makaleler