Kamu Haberleri

3600 Ek Gösterge TBMM’de Gündeme Geldi: Söz Verdiniz

Türkiye Büyük Milet Meclisi Genel Kurulunda Çarşı ve Mahalle Bekçileri Knaun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı veCHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz alarak 3600 ek gösterge sözünü gündeme getirdi.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gerçekleştirildi. Parti gruplarının çeşitli açıklamalar bulundu. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç CHP Grubu adına bir konuşma yaptı. Öztunç açıklamalarında bekçiler tarafından darp edilen vatandaşların bulunduğunu gündeme getirdi.

3600 EK GÖSTERGEYİ GÜNDEME GETİRDİ

Bunun yanı sıra Ali Öztunç açıklamalarında kadın bekçi sayısının yetersiz olduğunu belirtti ve 28 bin 266 bekçinin sadece 70’inin kadın bekçi olduğunu vurguladı. Açıklamalarında “Akşam çevirdi, bekçi, hanımefendiyi arayacak üst araması yapacak, arayabilir mi? Olmaz. Kim arayacak kadın polis bulup getirecek?” ifadelerini kullanan Öztunç 3600 ek gösterge konusunu da dile getirdi.

“BUNU ARTIK ÇÖZÜN”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç 3600 ek gösterge için söz verildiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Polislerin 3600’le ilgili sorunu ciddidir, bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Lütfen, 3600’le ilgili bizim verdiğimiz teklifleri kabul etmiyorsanız siz verin, bunu artık çözün.”

“BU UYGULAMA YANLIŞ”

CHP’li Öztunç’un bekçiler hakkındaki açıklamaları ise şöyle oldu:

“Şu anda 28 bin 266 bekçi var, her yıl ortalama 10 bin bekçi alınıyor, beş yıl sonra 70-80 bin belki de 100 bin olacak. Belki de 20 bin alınacak, bilemiyoruz. Bir çeşit kolluk kuvvetleri üzerinden rejim muhafızları oluşturulmak isteniyor. Rejim muhafızlarının yaşandığı ülkelerin hali ortada, rejim muhafızlarının neler yaptığı ortada. Bu uygulama yanlış.”

İlgili Makaleler