Gündem

40 Ülkeye Uçuş Seferleri Başlıyor ! İşte Açıklanan Tarih

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu uçak seferleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bakan Karaismailoğlu açıklamalarında 40 ülkeye uçuşların yapılacağını ifade etti ve 10 Haziran'da başlayacağını vurguladı.

Türkiye corona virüsü ile mücadelesinde dünyanın diğer ülkelerine kıyasla önemli başarı bir ile atladı. Bu bağlamda yeni normalleşme kapsamında önemli kararlar alınıyor. Corona virüsü ile mücadelede tedbirler maksimum seviyeye alındı ve 1 Haziran’da iç hat uçuşları başladı. Bununla birlikte Türkiye, dış hat uçuşlarının başlatılması için de 92 ülke nezdinde girişimlere başladı.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran ayında kademeli olarak, 40 ayrı ülkeye uçuşların başlatılmasının planlandığı müjdesini verdi. Bakan Karaismailoğlu ilk etapta 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile işbirliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık.”

UÇUŞLAR VE TARİHLERİ

Bakan Karaismailoğlu, Haziran ayında kademeli olarak başlatılacak dış hat uçuşlarına ilişkin detayları da aktardı. Buna göre uçuşlar ve tarihleri şöyle oldu:

*10 Haziran tarihi itibariyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan,

*15 Haziran tarihi itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan,

*20 Haziran tarihi itibariyle, Hollanda, Kazakistan,

*22 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve

*25 Haziran tarihi itibariyle; Belçika.

İlgili Makaleler