Gündem

4,5 Saat Durdu, 13 Milyar Dolar Buhar Oldu! Kripto Piyasalarında Endişeler Artıyor! Son Olarak Solana Çakıldı!

Kripto para piyasalarındaki endişeli hava bir türlü dağılmıyor. Peşi sıra yaşanan olumsuzluklara bir yenisi eklendi. Solana, son 1 ay içerisinde ikinci kez ağlarında durgunluk yaşadı.

Solana ağının durması ile kripto para biriminde yaşana değer kaybı, bir günde yüzde 14,3 seviyesinde oldu. Bu ay içerisinde ikinci kez gerçekleşen ağ durması sonucunda, toplam olarak 16,3 milyar dolar buhar oldu.

Yaşanan bu olumsuzlukların ardından Solana’nın toplam piyasa değeri 13,6 milyara kadar düştü. Solana’ya yatırım yapan yatırımcılar ise yüzde 59 oranında kayıp yaşadı.

Solana ağlarının durması sebebi ile piyasadaki endişeler artarak devam etti ve Bitcoin fiyatlarına yansıdı. Lider kripto para birimi Bitcoin bu süreç içerisinde yüzde 5,5 oranında değer kaybetti ve 30 bin dolar seviyesinin altına geriledi.

Endişeler Bir Türlü Geçmiyor

Kripto para piyasalarındaki endişeli hava dağılmaya fırsat bulamıyor. Terra ve LUNA’da meydana gelen çöküşler 60 milyar doların uçup gitmesine sebep olmuştu. Bu çöküş sonrasında endişelenen yatırımcılar henüz daha bu olayın etkisinden çıkamamışken Solana’da meydana gelen bu olumsuzluklar endişeli ortamın devam etmesine sebep oldu.

4,5 Saat Duran Ağ, 13,3 Milyar Dolara Mal Oldu!

Kripto para piyasalarının en değerli 10 para biriminden birisi olan Solana, bir gün içerisinde yüzde 13,3 değer kaybetti ve birim fiyatı 39 dolar seviyesinden alıcı buldu. Yaşanan bu düşüşe ise Solana ağlarının 4,5 saatliğine durması sebep oldu.

Piyasadaki en değerli ikinci kripto para birimi olan Ethereum’a rakip olarak gösterilen Solana, DeFi ve NFT ekosistemlerinin en gözde ürünlerinden birisi haline geldi. Piyasalarda pek çok avantajı olsa da Solana ağlarının 1 ay içerisinde ikinci kez durması sonucunda ağı tekrar başlatmak durumunda kalındı.

İlgili Makaleler