Gündem

5 milyon daha göçmen Türkiye’ye gelecek iddiası!

CHP Milletvekili Murat Bakan, TBMM’nde yaptığı konuşmasında Türkiye’ye 5 milyondan civarında göçmenin daha geleceğini iddia etti. Şu anda Türkiye’de, İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 3 milyon 600 bin Suriyeli göçmenin ve ayrıca Afganistanlıların olduğunu hatırlatan Bakan, önümüzde ki yıllarda yaşanacak su sıkıntılarından dolayı, Türkiye’de bulunan 5 milyon göçmen sayısı kadar daha Türkiye’ye göç edeceğini ve bu konuda hükümetin ne tür strateji planların olduğunu sordu.

CHP’li Murat Bakan, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

Türkiye’de 5 milyon var

‘’Dünya 1,5 ile 2,5 santigrat arasında ısınırsa arkadaşlar, şu an Türkiye’de 5 milyona kadar göçmen var -İçişleri Bakanının rakamı, Süleyman Soylu’nun rakamı; 3 milyon 600 bin Suriyeli göçmen var, onun dışında Afganistan’dan şuradan, buradan gelenler de var- Sahra ülkelerinden, Sahra Altı ülkeleri neden su kıtlığı sebebiyle, suların yükselmesi sebebiyle, besin bulamama sebebiyle, mahsul yetiştirememe sebebiyle bir bu kadar daha Türkiye’ye insan gelecek. Bununla ilgili bir tedbiriniz, stratejiniz var mı? Yok…

Türkiye’de su yüzde 20 azalmış

Dönüyoruz, suyla ilgili… Şu önümüzdeki geçen yirmi beş yılda Türkiye’de su yüzde 20 azalmış. Dünya savaşları artık sudan çıkacak, enerjiden çıkmayacak, böyle bir su kıtlığına gidiyoruz ve biz su fakiri ülkeyiz. Siz suyla ilgili ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Çevre bilinciniz çok yüksek, Katarla su anlaşması yapıyorsunuz, Su Yönetimi Anlaşması. (CHP sıralarından alkışlar) Arkadaşlar, dünyada su konusunda en zayıf ülke, 1 numaralı ülke hangi ülke biliyor musunuz; tahmin edin? Katar. Suyunu denizden arıtan bir ülkeyle Su Yönetimi Anlaşması yapıyorsunuz. Ben daha önce de söyledim, su bizden, yönetim Katardan. Çevre bilinciniz bu kadar.

200 tane gölümüz tükenmiş

Haritalarda 200 tane gölümüz var, o haritalara işaretlenmiş 200 tane gölün tamamına yakını ya kirlilik ya su azalması ya da suyunun tamamen kuruması sebebiyle bitmiş; gölleri tüketmişsiniz. Salda Gölü’ndeki bungalovlardan, iş makinalarından bahsetmiyorum, Cerattepe’den bahsetmiyorum, Kaz Dağları’ndan bahsetmiyorum. Yani bir vicdan, bir milletvekilinin vicdanı o Kaz Dağları’nı görüp de çevre konusunda gelip burada nasıl konuşma yapabilir? Yani bunu benim vidanım almıyor. Ben gittim Kaz Dağları’na ve o manzarayı gördüm arkadaşlar.

Siz çevreyi bir rant politikası olarak görüyorsunuz ve bu ajans Çevre Ajansı değil, rant ajansı arkadaşlar, rant ajansı. Biz o yüzden bu kanuna karşıyız ve bugüne kadar yaptığınız çevre politikalarına, çevreyi tahrip etmeye bundan dolayı karşıyız’’ dedi.

 

İlgili Makaleler