Personel Alımı

6 Kamu Kurumu El Ele Verdi; 2 Binin Üzerinde Boş Kadro Olduğu Ortaya Çıktı! Kamu Personel Alımları Başlıyor! Son Başvuru Tarihi…

Kamu kurum ve kuruluşları hem Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanlı hem de açıktan atama yani KPSS puansız personel alımlarına devam ediyor. Haziran ayı içerisinde personel alımı gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’na başvuru yapan 6 kamu kurumu ise, merkezi atama ile yani KPSS puan tercihiyle personel almaya hazırlanıyor.

Atamalarda merkezi atama yöntemini kullanacak olan ve KPSS puanı ile adayların tercih yapabileceği 6 kamu kurumu için personel alımı süreçleri KPSS 2022/1 tercih kılavuzu kapsamında başlıyor. Haziran ayı boyunca devam edecek ola tercih işlemlerinin son tarihi ise, 7 Temmuz 2022 olarak açıklanmış bulunuyor. Öte yandan personel alımı yapacak olan kurumları da belli olmaya başlıyor.

Başvurular 6 Kamu Kurumu İçin Gerçekleştirilecek

Kontenjanları resmi olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’na ileten Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) personel alımı için düğmeye basıyor. 6 devlet kurumunun toplamda 2 bin 300’ün üzerinde kontenjanı olduğu öğrenilirken, atamaların merkezi atama yöntemi ile yapılacağı öğrenilmiş bulunuyor. Yani KPSS tercihi ile alım yapacak olan DHMİ, AFAD, TCDD, SGK, TMO ve TEDAŞ alımlarını KPSS 2022/1 tercih kılavuzu kapsamında gerçekleştiriyor. Alınacak olan personellerin lisans, ön lisans ya da lise mezunu olması gerekiyor.

Başvurular 7 Temmuz 2022 Tarihine Kadar Devam Edecek

Başvuru tarihini açıklamış olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) isimli kamu kurumları KPSS’ye giren adayların tercihlerini 30 Haziran 2022 tarihi itibariyle almaya başlıyor. DHMİ, AFAD, TCDD, SGK, TMO ve TEDAŞ personel alımlarına son başvuru tarihi ise 7 Temmuz 2022 olarak resmi kurumlarca ilan edilmiş bulunuyor. Öte yandan tercih işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler