Gündem

6 Temmuz’da Başlayan Erişim Sorunu Hakkında Akbank’tan Açıklama!

Akbank 6 Temmuz 2021 tarihinde başlayan mobil bankacılık ve kartlarda yaşanan ve dün düzeltilen sistem arızası hakkında bugün Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’ den konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Binbaşıgil, “kişisel veri güvenliğini zaafa uğratacak hiç bir durum oluşmadı” açıklamasında bulundu. İşte Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’ in konuya ilişkin açıklamasından bazı kesitler…

Bu süreçte herhangi bir siber saldırı yaşanmadı!

“6 Temmuz 2021’de başlayan bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklı kesintiler, ilgili birimlerimizin ve teknoloji iş ortaklarımızın yoğun çalışmaları neticesinde 7 Temmuz 2021 akşamı giderilmiştir. O günden bu yana da tüm sistemlerimiz sorunsuz olarak müşterilerimize hizmet vermektedir.

8 Temmuz Perşembe günü normalin 1.5 katı kadar işlem gerçekleştirildi ve sistemimiz her zamanki yüksek performans seviyesinde çalıştı.

Bu sıkıntılı süreçte herhangi bir siber saldırı yaşanmadı ve müşterilerimizin kişisel veri güvenliğini zaafa uğratacak hiçbir durum oluşmadı.

Bu zorlu süreçte tüm ilgili arkadaşlarımız iş ortaklarımız ile birlikte sistemlerimizi kesintisiz hale getirebilmek için aralıksız ve yoğun bir çalışma sergilediler. Ancak sorunun giderilmesi maalesef uzun sürdü.

Yaşadığımız bu süreci telafi etmek için önceliğimizi müşterilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesine verdik ve web sitemizde açıkladığımız tedbir paketlerimizi hızla devreye aldık.

73 yıldır sağlam finansalları, insan odaklı bankacılık anlayışı ile müşterilerine hizmeti amaçlayan Bankamız, bu süreçten de öğrenimlerini arkasına alarak, en iyi bankacılık deneyimini sunma hedefini sürdürecektir.”

 

İlgili Makaleler