Gündem

65 yaş üstü vatandaşlar düğüne gidemeyecek, toplu taşımaya belirli saatlerde binecek!

Artan corona virüsü vakaları nedeni ile Gaziantep Valiliği yeni tedbir kararları aldı. Buna göre Gaziantap’te 65 yaş üstü vatandaşlar, düğüne gidemeyecek, pazara belli saatten sonra gidebilecek, toplu taşımayı belli saatlerde kullanabilecek. Öte yandan tek 65 yaş üzeri kısıtlaması uygulayan da Gaziantep değil. Sivas ve Adıyaman’da 65 yaş üzerine sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Türkiye’de artan corona virüsü vakalarına karşı 65 yaş üzeri vatandaşları korumak için 3 ilde kısıtlama kararları alındı. Gaziantap’te 65 yaş üstü vatandaşlar, düğüne gidemeyecek, pazara belli saatten sonra gidebilecek, toplu taşımayı belli saatlerde kullanabilecek. Sivas ve Adıyaman’da ise 65 yaş üzerine sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Gaziantep

Gaziantep’te düğün, pazar ve toplu taşıma için 65 yaş üzerine kısıtlama getirildi. Gaziantep Valiliği kısıtlama kararı hakkında, “65 yaş üstü ulu çınarlarımızı hep birlikte koruyup dualarını almaya ihtiyacımız var. Gaziantep’te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç 65 yaş üstü kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır.

Toplu taşıma, bulaşma riskini artırdığından sabah 07.00-10.00 ile akşam 17.00 ve 20.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları, akşam 18.00’den sonra sebze-meyve pazarlarına gitmeleri yasaklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Sivas

Sivas Valiliği tarafından 65 yaş üstü ksısıtlama kararı hakkında, “İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca; 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, risk grubunda olmaları sebebiyle salgının etkilerinden korumak amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 65 yaş üstü vatandaşlar, 10.00 – 17.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

Adıyaman

Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kısıtlama kararına göre; 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 – 20.00 arasında sokağa çıkabilecekler.

İlgili Makaleler