Personel Alımı

650 Gelir Uzman Yardımcısı Alınacak; GUY Sınavı Ne Zaman 2022? Adaylar Sınav İçin O Şehirde Buluşacak…

Özellikle Hazine ve Bakanlığı’ndan açıklama yapıldığından bu yana merakla takip edilen Gelir Uzmanlığı Sınavı için detaylar tek tek belli olmaya başladı. Sınav sonucunda toplamda 13 şehirde istihdam edilecek olan 650 gelir uzman yardımcısı alacak olan Gelir İdaresi Başkanlığı, sınava ilişkin detayları da açıklamaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından istihdam edilecek olan 650 yeni gelir uzman yardımcısı için sınav başvuruları için geri sayım başladı. Çevrimiçi bir şekilde gerçekleşen olan sınav başvuruları için tarih gitgide yaklaşırken, adayların kaç il tercih edebileceği gibi ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Her Aday 13 İlden 5’ini Tercih Edebilecek

Bir süredir detayları beklenen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın alacağı 650 gelir uzman yardımcısı için detaylar ortaya çıkmaya başladı. Zonguldak, Tekirdağ, Şanlıurfa, Samsun, Muğla, Mardin, Konya, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Bursa, Gaziantep ve Antalya illerinde istihdam edilecek olan gelir uzman yardımcısı kontenjanları da açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Antalya’ya 50, Bursa’ya 70, Gaziantep’e 65, İstanbul’a 100, İzmir’e 25, Kocaeli’ne 55, Konya’ya 60, Mardin’e 20, Muğla’ya 35, Samsun’a 20, Şanlıurfa’ya 70, Tekirdağ’a 70, Zonguldak’a ise 10 gelir uzman yardımcısı alınacak. KPSS A Puan sırası esas alınarak tercihlerin gerçekleşeceği gelir uzman yardımcılığı başvurularında adaylar 13 şehirden 5’ini tercih olarak yazabilecek. Sınava başvuruları //sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi” üzerinden alacak olan Gelir İdaresi Başkanlığı, adayların başvurularını 23 Haziran 2022 tarihi ile 30 Haziran 2022 tarihi arasında kabul edecek. Sınavı Ankara’da gerçekleşecek olan Gelir İdaresi Başkanlığı, şartları sağlayan adayları 23 Temmuz 2022 tarihi saat 10.00’da sınava alacak. Sonuçlar ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi üzerinden kamuoyu ile paylaşılacak.

Gelir Uzman Yardımcılığında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesindeki Şartlar Aranacak

Genel şartlar kapsamında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartları arayacak olan Gelir İdaresi Başkanlığı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, kamu haklarından mahrum bırakılmayan, görevi yapmasına engel bir sağlık sorunu bulunmayan, herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olan adayların başvurularını kabul edecek. Erkek adaylardan askerlik ile ilişiğinin olmamasını isteyecek olan Gelir İdaresi Başkanlığı, tüm adayları ise, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutacak. Özel şartlar kapsamında adayların en dört yıllık lisans mezunu olmasını isteyecek olan Gelir İdaresi Başkanlığı; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği olan fakültelerden mezuniyet şartı arayacak. Sadece 35 yaşını doldurmamış olan adayların başvurularını kabul edecek olan Gelir İdaresi Başkanlığı, aynı zamanda KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olanları sınava sokacak.

İlgili Makaleler