Gündem

830 TL’ye iPhone Almak Artık Mümkün! Telefon Alacakların Aradığı Fırsat Ayağına Geldi; 18 Yaşını Geçmek Yetiyor!

Kur farkının elektronik aletlere sürekli olarak yansıması cep telefonundan bilgisayara her ürünü sadece bir yıl içerisinde adeta iki katına çıkardı. Şimdilerde teknolojik ürünlerine gözü gibi bakan vatandaşlar, borca girmemek için herhangi yeni bir alım yapmazken; yeni başlayan tasfiye yöntemi ile ihaleli satış, dünyaca ünlü cep telefonu markalarının fiyatlarının yarı yarıya düşmesini sağladı.

Gümrük idareleri tarafından gerçekleştirilen tasfiye işlemlerinden biri de cep telefonlarını kapsıyor. 2022 yılında da tasfiyelerine devam eden gümrük idareleri piyasanın çok çok altında cep telefonu satışı gerçekleştiriyor. Öte yandan gümrük idareleri bu seneki cep telefonlarının da fiyatlarını belirlemiş bulunuyor.

E- İhale İle Telefon Almak Çok Kolay Oluyor

Gümrük idareleri her sene tasfiye sebebiyle giyimden kozmetiğe, elektronikten mekaniğe kadar birçok ürünü satışa çıkarıyor. Bu sene gümrük idareleri tarafından satışa çıkarılan ürünler arasında günden güne daha da pahalanan cep telefonları da yer alıyor. Gümrük idareleri tarafından tasfiye edilecek olan ürünler genellikle ihale yoluyla satış, yeniden ihraç amaçlı satış ya da perakende satış olacak şekilde elden çıkarılıyor. Özellikle pandemiden bu yana hızla küreselleşen dünyada e-İhale ile satış yöntemi oldukça sık kullanılan yöntemler arasında yer alıyor. Sadece internet üzerinden katılım sağlanabilecek olan e-İhaleler için e-İhale portalına kaydolmak gerekiyor. ardından Ziraat Bankası ya da Halkbank aracılığıyla teminat yatıran herkes istediği ürüne teklif verme hakkını elde ediyor. E-İhale için tek şart ise, 18 yaşını doldurmak oluyor.

E-İhale İle Telefon Almak Kazandırıyor

Gümrük idareleri tarafından gerçekleştirilen e-İhale yöntemlerini kullanarak cep telefonu alan kişiler piyasanın çok altında ödemeler ile cep telefonu gerçekleştirebiliyor. İhale ile satılan telefonların fiyatları çok daha uygundan belirlenirken; ihale, taban fiyat uygulamasından başlıyor. Bu bağlamda gümrük idarelerinin gerçekleştirdi e-İhale yönteminde Apple iPhone 5 marka telefonlar 830 TL’den satışa çıkarken; 2 adet RedMi cep telefonu 3.050 TL’den; 2 adet RedMi Note 9 cep telefonu 3.440 TL’den; Sony Xperia XZ F8331TR/B cep telefonu 2.000 TL’den; Samsung Galaxy J5 2016 White SM cep telefonu 1.000 TL’den; Samsung Galaxy J7 Black SM700 cep telefonu ise yine 1.000 TL’den alıcılarını bekliyor.

İlgili Makaleler